Αυτό είναι το καλό το ότι τα αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και καλύτερα. Το Hyundai Sonata παρουσιάστηκε 3 χρόνια πριν και ανέβασε πολύ τον πήχη στα προσιτά οικογενειακά αυτοκίνητα, αφού εκτός από εντυπωσιακή σχεδίαση, είχε όμορφο και πλούσιο εσωτερικό. Ότι ακριβώς θέλει ένας μέσος αγοραστής ενός οικογενειακού sedan.

Το πόσο πετυχημένο είναι στην Αμερική, το δείχνουν οι πωλήσεις του, αφού είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο της Hyundai στην Αμερική, με το 2011 να έχει πουλήσει 225.961 αυτοκίνητα. Ο αντικαταστάτης του έχει δρομολογηθεί για το 2014 και οι ανταγωνιστές έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα αντίστοιχα μοντέλα τους.

Παράδειγμα η Nissan, όπου μέσω του εκτελεστικού αντιπροέδρου της, Andy Palmer, δήλωσε ότι η Ιαπωνική εταιρία αναγκάστηκε να επενδύει περισσότερο στην ανάπτυξη του νέου Altima, τόσο σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του όσο και στην ποιότητα των υλικών.

Η Nissan με το Altima, κατέχει την δεύτερη θέση των πωλήσεων στη κατηγορία, πίσω από το πιο αγαπημένο μοντέλο των Αμερικάνων, το Toyota Camry, το οποίο ανανεώθηκε και αυτό πρόσφατα. Στόχος τους, είναι να πλησιάσουν, και γιατί όχι, να το περάσουν σε πωλήσεις.

[Πηγή: Ward’s Auto]