Αν θέλεις να δεις πως θα είναι το ηλεκτροκίνητο Toyota RAV4 τότε σημείωσε την ημέρα 7 Μαΐου. Τότε ανοίγει τις πύλες του το 26ο Διεθνές Συμπόσιο Ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EVS 26) και η Toyota θα μας παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του RAV4 EV.

Πριν δύο χρόνια, μας είχε δείξει ένα pre-production αυτοκίνητο ενώ η παραγωγή του, θα γίνει στο εργοστάσιο της Toyota, στο Οντάριο στον Καναδά με τον ηλεκτροκινητήρα να προέρχεται από την Tesla. Οι δύο εταιρίες έχουνε συνάψει συμφωνία ύψος $50 εκατομμυρίων ώστε να αναπτύξουν από κοινού την ηλεκτρική τεχνολογία, και διαθέτει μια μεταλλική μπαταρία οξείδιο του λιθίου χωρητικότητας 30 kWh. Οι δύο εταιρίες δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα που κινεί το Ιαπωνικό SUV αλλά κατά πάσα πιθανότητα φορά τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα με αυτό που φορά και το Tesla Roadster απόδοσης 215 kW (288 ίππων). Ο κινητήρας αυτός έχει αυτονομία 160 χλμ και σύμφωνα με την Toyota, το RAV4 EV ζυγίζει 100 κιλά περισσότερα σε σχέση με το RAV4 V6, με τα 0-100 χλμ/ώρα ωστόσο, να τα κάνει σε ίδιο χρόνο.

Από μηχανικής πλευράς, το RAV4 EV διαθέτει τροποποιημένη ανάρτηση, νέο σύστημα διεύθυνσης ενώ πολλά μηχανικά του μέρη έχουν επανατοποθετηθεί πάνω στο σασί ώστε να βελτιωθεί η κατανομή βάρους του, αφού οι μπαταρίες και ο ηλεκτροκινητήρας επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία.

Από στιλιστικής πλευράς εξωτερικά διαθέτει νέο μπροστά προφυλακτήρα, νέα γρίλια, επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, LED φώτα ομίχλης, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων, κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο αντί για λεβιέ έχει κουμπιά, και νέα καθίσματα.

[Πηγή: Toyota]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Toyota to Debut All New RAV4 EV at EVS 26

TORRANCE, Calif., April 30, 2012 /PRNewswire/ — Toyota Motor Sales, U.S.A., Inc., will debut the all new RAV4 EV at the 26th International Electric Vehicle Symposium (EVS26) in Los Angeles. Toyota’s news conference will be held on Monday, May 7 at noon in the West Hall of the Los Angeles Convention Center.

[/learn_more]