Το Renault Alpine Concept θα παρουσιαστεί στο GP του Μονακό, θα ονομάζεται ZAR

Σχετικά άρθρα

H Renault γιορτάζει φέτος τα 50στα γενέθλια του θρυλικού Alpine A110 και οι Γάλλοι για να το γιορτάσουν, ξέρουμε ότι θα παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο Alpine στα τέλη του Σεπτέμβρη στην έκθεση του Παρισιού. Ωστόσο τώρα μαθαίνουμε ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στα τέλη Μαίου κατά τη διάρκεια του Grand Rrix του Μονακό.

Το όνομα του θα είναι ZAR και οι φήμες το θέλουν να είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο, παρότι παλαιότερα ο επικεφαλής του τμήματος Marketing της Renault, Stephen Norman, είχε δηλώσει ότι ο αντικαταστάτης του Alpine θα είναι ένα ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ένα “γυμνό”, σκληροπυρηνικό, “Σπαρτιάτικο” μοντέλο.

Οι φήμες μιλούν ότι ίσως το μοντέλο βασίζεται πάνω στο Nissan GT-R και θα αποδίδει 400 άλογα με τον Norman να είχε δηλώσει ότι εξετάζουν να δανειστούν μια πλατφόρμα από την Nissan ή από κάποιον τρίτο κατασκευαστή, ώστε να μειώσουν το κόστος.

O Norman παλαιότερα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να περάσει το πρωτότυπο στη παραγωγή, αφού δήλωσε ότι υπάρχει χώρος σήμερα για ένα τέτοιο μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα μοντέλα της Porsche.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί και στο Goodwood τον Ιούνιο προτού εκτεθεί και στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του έτους.

[Πηγή: Caradisiac, iedei]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Renault Rafale E-Tech 4×4 με 300 άλογα

Η Renault παρουσιάζει την E-Tech 4x4 300 hp έκδοση του Rafale. Η πρώτη τετρακίνητη έκδοση του γαλλικού crossover συνδυάζει τον 1.200άρη τρικύλινδρο κινητήρα 150...