Η Renault σχεδιάζει να αναγεννήσει την Alpine σαν εταιρία

Σχετικά άρθρα


Η Renault εδώ και καιρό σχεδιάζει να αναπτύξει ένα ολοκαίνουργιο σπορ αυτοκίνητο, και μια από τις επιλογές που εξετάζονται από τη διοίκηση της είναι να επαναφέρει ένα εμπορικό σήμα που έχει πάψει να υπάρχει για σχεδόν δύο δεκαετίες, την Alpine.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Product Manager της Renault, Beatrice Foucher, είπε ότι η επόμενη γενιά των Megane και Laguna, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2013/14, θα βασίζονται σε μια κοινή πλατφόρμα C/D και αυτή θα περιλαμβάνει σίγουρα ένα σπορ αυτοκίνητο.

Η Foucher δήλωσε στο περιοδικό Autocar ότι:

Χρειαζόμαστε τα συμβατικά αυτοκίνητα, όσο και τα καινοτόμα

και πρόσθεσε:

Είναι πολύ νωρίς να πούμε, αλλά θα έχουμε τουλάχιστον ένα κουπέ στη γκάμα μας από τη νέα πλατφόρμα.

Το νέο μοντέλο θα αντικαταστήσει την Laguna Coupe, η οποία δεν στέφθηκε με επιτυχία. Η Foucher αποκάλυψε ότι οι εργασίες για την νέα πλατφόρμα ξεκίνησαν πέρυσι και ότι η RenaultSport εμπλέκεται στην ανάπτυξη της από την αρχή.

Η επόμενη αποκάλυψη της όμως, ήταν η πιο ενδιαφέρουσα λέγοντας ότι δουλεύουν πάνω σε μια σε μια Alpine και πιθανότατα η γκάμα της RenaultSport να περιλαμβάνει και μια Alpine.

Μια μικρή ιστορική αναδρομή για την ένδοξη αυτή εταιρία, να πω ότι η Alpine ιδρύθηκε το 1955 από τον Jean Redele, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα ταπεινό Renault 4L για να χτίσει ένα μικρό κουπέ με σώμα από fiberglass και πολύ άκαμπτο πλαίσιο. Το πρώτο αυτό μοντέλο ήταν το A106. Στη δεκαετία του 1960, η Alpine ξεκίνησε μια στενότερη συνεργασία με τη Renault με συμμετοχή σε αγώνες αυτοκινήτου με μεγάλη επιτυχία. Η μεγαλύτερη ήταν το 1973, όταν ένα A110 με οδηγό τους Jean-Claude Petit και συνοδηγό τον αδερφό του, Michelle κέρδισαν το Ράλι Μόντε Κάρλο, το πρώτο rally παγκοσμίου πρωταθλήματος στην ιστορία υπό την αιγίδα της FIA.

Η Alpine κέρδισε επίσης τον τίτλο εκείνου του έτους με νικώντας αξιοσήμαντους αντιπάλους, όπως η Porsche, η Ford και Lancia. η Alpine συνέχισε τη δράση της και τη δεκαετίας του 1980 ακολουθώντας την ίδια συνταγή, τοποθετώντας κινητήρες Renault στα δικά της πλαίσια και το αμαξώματα, αλλά ο ανταγωνισμός ήταν όλο και ισχυρότερη και οι πωλήσεις της συρρικνώθηκαν. Η παραγωγή του τελευταίου μοντέλου με το σήμα Alpine, το A610, σταμάτησε στα τέλη του 1994 και η Renault από τότε έχει αδρανοποιήσει το όνομα Alpine.

Για να δούμε, αν το νέο αυτό εγχείρημα της Renault επαναφέρει στους δρόμους το “καυτό” αυτό όνομα της αυτοκίνησης. Μακάρι.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Symbioz E-Tech

Μετά τα Arkana, Megane E-Tech, Austral και Scenic E-Tech, η Renault παρουσιάζει σήμερα το Symbioz με το οποίο ολοκληρώνει τη γκάμα της για στην...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...