Ο βασιλιάς επέστρεψε στον θρόνο του θα πούνε πολλοί και δεν θα έχουνε άδικο. Μετά από δύο χρόνια, όπου είχε να αντιμετωπίσει, τόσο την τεράστια ανάκληση με τα προβληματικά πεντάλ, όσο και τις φυσικές καταστροφές από τον σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας, αλλά και τις πλημμύρες της Ταϊλάνδης, το πρώτο τρίμηνο του 2012, η Toyota, πούλησε περισσότερα αυτοκίνητα από όσα πούλησαν οι δύο κύριοι αντίπαλοι της, η General Motors και το VW Group.
Το 2011, η GM πήρε τον άτυπο τίτλο της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου, με την Volkswagen να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μη αναγνωρίζοντας τις πωλήσεις της GM, με τους Ιάπωνες να πέφτουν στη τρίτη θέση.

Τώρα ο Ιαπωνικός γίγαντας φαίνεται ότι πάτησε ξανά γερά στα πόδια του και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 πούλησε 2.49 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως, την ώρα που η General Motors πούλησε 2.28 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ η Volkswagen 2.16 εκατ. αυτοκίνητα.

Οι αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι φέτος η Toyota θα πάρει πίσω τη πρώτη θέση ως τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου για το 2012, αφού οι πωλήσεις της σε όλο τον κόσμο κινούνται ανοδικά, ακόμη και στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αντιμετωπίζει τις συνέπειες της οικονομικής δυσπραγίας των τελευταίων ετών.

[Πηγή: Bloomberg]