Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ελπίζουν κάποια μέρα να εξάγουν τα προϊόντα τους στην άκρως μεγάλη και επικερδή αγορά της Αμερικής και συμπτωματικά η παγκόσμια οικονομική κρίση θα μπορούσε να ήταν κίνητρο για να το πραγματοποιήσουν.

Οι εγχώριες εταιρίες επεκτείνουν την παραγωγική τους δυνατότητα μέχρι να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση της Κίνας παρ όλη την κάθετη πρώτη της ανάπτυξης της αγοράς, των ξένων και εγχώριων ανταγωνιστών, από το 30% το 2010 στο μόλις 2.5% το 2011.

Ο αντιπρόεδρος της Great Wall Motor και υπεύθυνος για τις αγορές του εξωτερικού, Xing Wenlin, δήλωσε στο Reuters:

Η ραγδαία φάση ανάπτυξης της αγοράς αυτοκινήτων της Κίνας έρχεται σε ένα τέλος, και βλέπουμε τις εξαγωγές ως μία πιθανή διέξοδο για όλη την ικανότητα που έχουμε δημιουργήσει

Το εικονιζόμενο μοντέλο, το Great Wall Phenom Concept παρουσιάστηκε πριν από λίγα χρόνια ως ένα πιθανό μοντέλο εξαγωγής. Ενώ οι περισσότεροι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν ανταποκρίνονται στις αμερικανικές προσδοκίες και απαιτήσεις για την ποιότητας, η εξαγωγή σε αναδυόμενες αγορές όπως η Αίγυπτος, η Ουκρανία, η Βραζιλία και η Ινδονησία μπορούν να προσφέρουν φθνλη και αξιόπιστη μετακίνηση. Η γνωστή μας αυτοκινητοβιομηχανία Chery, δήλωσε στις αρχές του έτους ότι θα πρέπει να πωλούν αυτοκίνητα στην Ευρώπη μέχρι το 2015.

Η αγορά της Volvo από την Geely το 2010 αύξησε την τεχνογνωσία της κινεζικής εταιρείας και θα μπορούσε να βοηθήσει να επιτύχει το στόχο της για διπλασιασμό των εξαγωγών στις 70.000 μονάδες για φέτος. Τέλος, ενώ η αγορά της ΗΠΑ εξακολουθεί να μην είναι προσιτή για τη πλειονότητα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, η Geely μπορεί να αρχίσει να πουλά ένα κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αν αυτή η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία, το επόμενο λογικό βήμα θα είναι η αγορά της Αμερικής.

[Πηγή: Reuters]

 • Constantine

  Ποιο κινέζικο ρε παιδια , 1000 φορές να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο ευρωπαικό ή γιαπωνέζικο παρα να πάρω κινέζικο !!! 

  μπερδεψα και την γλώσσα σου με τα -εζικο !!!

 • το συγκεκριμένο ειναι copy-paste ενός Yaris

  • μαλλον θελεις να πεις Clopy-paste!!!

 • hellboy

  να οι κινεζοι το γυρνανε στην επιθεση σιγα σιγα……………………………..

  • τους δίνω max 7ετία να έχουν εισέλθει δυναμικά στη παγκόσμια αγορά!

  • hellboy

    κατεβα κατεβα!!!!!!!!!μεχρι το 2015 το πολυ το 2016 θα εχουν μπει δυνατα και θα ψαχνωνται οι ευρωπαιοι που πηγαν στα τυφλα και δωσαν τεχνογνωσια για να πουλησουν μερικα μοντελα παραπανω!!!!!

 • Mika

  Egw proswpika elpizw na MHN tis aykshsoun kai na krathsoun ta kelepouria gia th xwra tous!!!
  :-)

  • από τη μια έχεις πολύ δίκιο ούτε εγώ θέλω τέτοια αυτοκίνητα αλλά από την άλλη ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός κ θεωριτικά κερδισμένος βγαίνει ο τελικός καταναλωτής!!!

 • pariah

  Αν κρίνω από το τι έχουν κάνει στην πολεμική βιομηχανία που ρίχνουν χρόνια λεφτά, τότε ακόμα θα κρατήσουν οι παλιοί κατασκευαστές….Η gm έκανε την κίνησή της και δεν έδωσε την saab για να μην γίνει ότι με την volvo όπου και το ίδιο το άρθρο αναφέρει την τεχνογνωσία που πήραν…

  Πάντως αν κρίνω από τα κινέζικα που είχαν αρχίσει να έρχονται κάθε άλλο παρά φτηνά ήταν για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Τα landwind είχαν μοτέρ 2.4 και από απόδοση ήταν σαν 1.6lt. Μην μιλήσω για ασφάλεια…Και το αντίπαλο δέος του smart (του οποίου το πίσω μέρος ήταν καρμπόν από terios) ήταν ελάχιστα φθηνότερο από smart…

 • ggarfe

  Ναί, κύριε ΜΑΛΑΚΑ της great wall (τα αρχίδια μας κουνιούνται…) αν σταματήσετε τα clopy paste (ξέχασες ότι το phenom concept είναι ένα τρισάθλιο αντίγραφο του yaris9,αν σχεδιάσετε κάτι που να βλέπετε, αν βελτίωσετε δραματικά την ποιότητα, αν έχετε ανταγωνιστικές τιμές, αν, αν, αν, αν, τότε μπορεί καί να σας πάρει στα σοβαρά ο κόσμος…