Ξεκίνησαν οι πωλήσεις του μικρότερου αυτοκίνητου του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του έτους, έγινε γνωστό, ότι μια ομάδα Βρετανών επιχειρηματιών αναβίωσε την ιδέα να βγάλουν στη παραγωγή το μικρότερο αυτοκίνητο του κόσμου, το Peel P50 το οποίο το είχε δοκιμάσει πριν από 4 χρόνια και ο Jeremy Clarkson στο Top Gear.

Τώρα μαθαίνουμε ότι τα Peel P50 και Peel Trident ξεκίνησαν να παραδίδονται στους νέους ιδιοκτήτες τους. Τα δύο μικρά αυτοκίνητα πόλης είναι διαθέσιμα με έναν δίχρονο 50 κ.εκ. κινητήρα βενζίνης απόδοσης 3.35 ίππων με τελική ταχύτητα 31 χλμ/ώρα αλλά και με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Ο ένας αποδίδει 1.6 άλογα με 3.4 Nm ροπής ικανά ώστε να δώσουν τελική ταχύτητα 25 χλμ/ώρα με αυτονομία γύρω στα 80 χλμ. O δεύτερος αποδίδει 4 άλογα με τελική ταχύτητα και αυτονομία 80 χλμ, αλλά η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 45 χλμ/ώρα. Το Trident ζυγίζει 59 κιλά ενώ το P50 89 κιλά και έτσι μπορείς να το μεταφέρεις παντού.

Αν θέλεις να αγοράσεις ένα από αυτά, θα σου πω ότι μπορείς να επικοινωνήσεις με την εταιρία, αλλά πρέπει να δώσεις £10.000 (€12.500). Δεν λέω, σίγουρα σαν ιδέα μου αρέσει αλλά να δεν πιστεύω ότι αξίζει κάποιος να δώσει τα 12.500 ευρώ για να κάνει ένα από τα δύο δικό του.

[Πηγή: PEEL]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...