Οι κορυφαίοι οδηγοί του WRC πήραν μια πρώτη γεύση από τις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το πρόγραμμα αναγνωρίσεων της πρώτης ημέρας για τους οδηγούς πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας, αποτελούνταν από 3 Ειδικές Διαδρομές (Άγιοι Θεόδωροι, Νέα Πίσσια, Αγία Μαρίνα). Οι οδηγοί ήταν ικανοποιημένοι από τις Ειδικές Διαδρομές, οι οποίες ήταν γνωστές σε αυτούς από τα προηγούμενα χρόνια. Αξίζει να αναφέρουμε πως πέραν των 13 συμμετεχόντων στη κλάση WRC και των δυο οδηγών που εκπροσωπούν τη VW Motorsport στον αγώνα, στις αναγνωρίσεις συμμετέχει ακόμη ένας οδηγός της VW Motorsport, ο νεαρός Kevin Abbring. Αναλυτικά οι οδηγοί δήλωσαν:

1 LOEB Sébastien – ELENA Daniel CITROEN DS3 WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι σχετικά σκληρές, με πολλές πέτρες. Το έδαφος είναι στεγνό, ενώ οι πολλές πέτρες μπορούν να εμφανιστούν στο δρόμο. Θα είναι δύσκολος αγώνας για τα ελαστικά, από ότι έχω δει μέχρι στιγμής.

2 HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo CITROEN DS3 WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές δείχνουν ΟΚ. Είναι σχετικά σκληρές σε κάποια σημεία, αλλά αυτό δεν αποτελεί κάτι νέο για την Ελλάδα. Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να αναφέρω.

3 LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka FORD Fiesta RS WRC

Το χέρι μου είναι σε καλή κατάσταση. Το πρόγραμμα αποκατάστασής μου πριν από τον αγώνα ήταν πολύ σφικτό. Θα πονάει αρκετά, ειδικά αν υπάρχουν πολλοί κραδασμοί. Οι Ειδικές Διαδρομές είναι καλές.

4 SOLBERG Petter – PATTERSON Chris FORD Fiesta RS WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι ωραίες. Η δεύτερη (Νέα Πίσια) είναι πολύ βραχώδης μέχρι τον τερματισμό. Αλλά γενικά οι διαδρομές είναι καλές. Ο αγώνας αναμένεται φανταστικός.

5 TANAK Ott – SIKK Kuldar FORD Fiesta RS WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι ΟΚ. Το έδαφος είναι αρκετά μαλακό και όχι ιδιαίτερα σκληρό ως τώρα.

6 NOVIKOV Evgeny – GIRAUDET Denis FORD Fiesta RS WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι καλές, ως συνήθως. Η κατάστασή τους είναι σχεδόν ίδια με την περσινή.

7 AL ATTIYAH Nasser – BERNACCHINI Giovanni CITROEN DS3 WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι καλές. Είναι ένας σκληρός αγώνας και διόλου εύκολος. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ.

8 NEUVILLE Thierry – GILSOUL Nicolas CITROEN DS3 WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές δεν είναι τόσο κακές. Ορισμένες φαίνονται πάντως πολύ σκληρές. Αν έχουμε καλές σημειώσεις, τότε θα το διασκεδάσουμε.

9 OLIVEIRA Daniel Rolim – MAGALHAES Carlos FORD Fiesta RS WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι καλές, ενώ το έδαφος είναι αντίστοιχο με πέρυσι. Είναι βέβαια πολύ στεγνό, αφού δεν έβρεξε πολύ φέτος.

10 OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas FORD Fiesta RS WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές φαίνονται σκληρές, κάτι φυσιολογικό. Υπάρχουν αρκετές πέτρες στο δρόμο. Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα, έτσι πρέπει να είναι οι διαδρομές.

12 ARAUJO Armindo – RAMALHO Miguel MINI John Cooper Works WRC

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι πολύ σκληρές. Ο αγώνας θα είναι σκληρός για ελαστικά και αναρτήσεις. Αλλά αυτός είναι ο αγώνας της Ελλάδας.

14 NOBRE Paulo – PAULA Edu MINI John Cooper Works WRC

Ήμουν εδώ και πέρυσι, οπότε δεν εκπλήσσομαι από τις Ειδικές Διαδρομές. Νομίζω ότι είναι ο σκληρότερος αγώνας της χρονιάς. Θα μπορούσα να τον συγκρίνω μόνο με αυτόν της Αργεντινής. Οι Ειδικές Διαδρομές έχουν πολλές πέτρες, οπότε κάποιες φορές πρέπει να πατάς το γκάζι και με το μυαλό σου.

21 PROKOP Martin – HRUZA Zdenek FORD Fiesta RS WRC

Δύσκολες Ειδικές Διαδρομές, αλλά γνωστές. Μόνο η δεύτερη Ειδική Διαδρομή που κάναμε είναι σε αντίθετη κατεύθυνση. Μου αρέσει ο αγώνας.

22 OGIER Sébastien – INGRASSIA Julien SKODA Fabia S2000

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι ΟΚ. Ο τερματισμός της ΕΔ2 (Αγία Μαρίνα) είναι παράξενη, αφού ο τερματισμός της είναι πολύ απότομος, αλλά την έχουμε ξανακάνει στο παρελθόν, οπότε όλα καλά.

23 MIKKELSEN Andreas – FLOENE Ola SKODA Fabia S2000

Οι Ειδικές Διαδρομές δείχνουν πολύ καλές. Ο αγώνας μου θυμίζει αυτόν της Κύπρου. Οι διαδρομές είναι πολύ καλές, ενώ υπάρχουν πολλά τυφλά σημεία, όπου απαιτούνται καλές σημειώσεις.

200 ABBRING Kevin – MICLOTTE Frederic SKODA Fabia S2000

Οι Ειδικές Διαδρομές είναι καλές. Είναι αρκετά γρήγορες, ενώ κάποιες φορές είναι πολύ στενές. Ο επόμενος αγώνας που θα συμμετάσχω θα είναι το Ράλλυ Φινλανδίας, αλλά για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να συμμετείχα στον αγώνα εδώ.

[Πηγή: Rally Acropolis]