Αύριο η Renault θα το παρουσιάσει επίσημα και μετά την πρώτη φωτογραφία που διέρρευσε και το teaser video, διέρρευσαν ακόμη περισσότερες φωτογραφίες. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε ώστε να εορταστούν τα 50στα γενέθλια του A110 και στιλιστικά δανείζεται πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο DeZir που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού του 2010.

Το αυτοκίνητο διαθέτει σώματα κατασκευασμένο από carbon, διαχύτη και μια τεράστια πίσω αεροτομή ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ bucket καθίσματα επενδυμένα με Alcantara, το κοφτό τιμόνι και το roll cage.

Είναι κεντρομήχανο, έχει κατασκευαστεί πάνω στο σωληνωτό σασί του αγωνιστικού Megane Trophy και φορά τον 3.5-λίτρων VQ V6 κινητήρα απόδοσης 400 ίππων 428 Nm ροπής. Η Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να το περάσει στη παραγωγή αφού παλαιότερα έχει δηλώσει ότι υπάρχει χώρος σήμερα για ένα τέτοιο μοντέλο το οποίο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα μοντέλα της Porsche. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί και στο Goodwood τον Ιούνιο προτού εκτεθεί και στην έκθεση του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του έτους.

Παράλληλα ο Carlos Tavares, COO της Renault άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρία του εξετάζει το ενδεχόμενο να βγάλει στην αγορά μια premium μάρκα. Σύμφωνα μα τη Γαλλική εφημερίδα Les Echos, το brand θα ονομάζεται Initial Paris και πιθανώς να βασίζεται πάνω σε αυτοκίνητα της Mercedes, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία. Παράλληλα ο Tavares επιβεβαίωσε ότι θέλουν να αναβιώσουν το brand Alpine.

[Πηγή: Autodato.com, Autonews]