Από 1η Σεπτεμβρίου 2012 το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θέτει σε ισχύ την εφαρμογή του μέτρου του πράσινου δακτυλίου. Σύμφωνα με το μέτρο αυτό -μεταξύ των άλλων- δίνεται το «πράσινο φώς» για την καθημερινή κυκλοφορία χωρίς περιορισμούς στο μικρό δακτύλιο της πρωτεύουσας ΙΧ αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro5 ή μεταγενέστερης, εφόσον αυτά εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γρ/χλμ.

Η SEAT ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις αυτού του μέτρου και εξασφαλίζει έτσι τη δυνατότητα της ελεύθερης καθημερινής κυκλοφορίας στο κέντρο για την μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων της γκάμας.

Συγκεκριμένα από 01.09.2012 θα κυκλοφορούν στο μικρό δακτύλιο χωρίς περιορισμούς:

Το σύνολο της γκάμας του νέου IBIZA, που αναμένεται στην χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της κορυφαίας έκδοσης 1.4 FR για την οποία οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί στα139 γρ/χλμ.

Όλες οι εκδόσεις του LEON 1.2 TSI και 1.6 TDI. Τα Altea, Altea XL & Freetrack που εφοδιάζονται με τον 1.2 TSI καθώς και με τον 1.6 TDI.

Παράλληλα υπενθυμίζουμε πως όλες οι εκδόσεις ΙΒΙΖΑ 1.2 TDI 75hp καθώς και η έκδοση 1.6 ΤDI E-Ecomotive του LΕΟΝ έχουν εκπομπές CO2 χαμηλότερες από 99γρ/χλμ και κατά συνέπεια απαλλάσσονται από την υποχρέωση ετήσιας καταβολής τελών κυκλοφορίας.

[Πηγή: Seat]

 • Akis883

  Ωραία διαφήμιση… ε .. άρθρο εννοούσα!!!!

  Για φαντάσου, μόνο τα SEAT θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον πράσινο δακτύλιο…..

  Όσοι μένετε Αθήνα τρεχάτε να αλλάξετε αυτοκίνητο!!!!!!!!!!!!

  • MitsosDaBest

   Είσαι λίγο υπερβολικός φίλε μου…

   Δε νομίζω να το κάνουν για διαφήμιση και δε νομίζω να είναι μόνο για τα Seat…

   Άσε που τα Seat τα συμπαθώ αρκετά. =)

  •  Βασικά το πιό πιθανό είναι πως πρόκειται για δελτίο τύπου φίλε μου οπότε φυσιολογικά το συμπεριλαμβάνει ένα σαιτ που ασχολείται με τα αυτοκίνητα στα άρθρα του.. Δεν νομίζω πως πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο..

  • Ασφαλώς και είναι δελτίο τύπου. Λόγω Ακρόπολις είμαστε στα βουνά και απλά αυτό πεχτηκε αυτούσιο το δελτίο τύπου ;)

 • και μολισ ολοι αγορασουν …ΟΣΟΙ μπορουν πρασινα αυτοκινητα με βαση αυτο το μετρο….oι μαμημενοι παλι 8α τα φερουν τουμπα……και 8α ειναι οι περισσοτεροι στην απεξω παλι !!!!!!!!
  ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ !!!!!!!

  • Constantine

   Σωστός !!!! 

  • Καντο για το καλο του πλανητη, ετσι θα σωθουμε ολοι ;)