Η Ford παρουσίασε στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας το Evos Concept που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2011. Ήταν υποψήφιο στη κατηγορία “Design Award for Concept Cars & Prototypes” όπου μετά από ψηφοφορία των επισκεπτών της έκθεσης, νικητής στη κατηγορία ήταν η Alfa Romeo 4C.

Με το Evos Concept, η Ford μας παρουσίασε το πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά τους μοντέλα, αφού με το Evos, λανσάρισε το νέο, παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA της, με σκοπό να διαμορφώσει για τις παγκόσμιες ομάδες σχεδίασης της εταιρίας ένα κοινό πλαίσιο που θα τους οδηγήσει στη δημιουργία νέων προϊόντων.

[Πηγή: Ford]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το Ford Evos Concept Έδωσε το Παρόν σε Αποκλειστική Έκθεση Ιστορικού Αυτοκινήτου Φιλοδοξώντας να Κατακτήσει το Βραβείο Σχεδίασης ‘Concorso DEleganza

  • Η Ford παρουσίασε το Evos concept στην αποκλειστική έκθεση  ‘Concorso D’Eleganza’, στοχεύοντας στο περίοπτο βραβείο σχεδίασης ‘Design Award for Concept Cars & Prototypes’
  • Το Ford Evos, με μία εντυπωσιακή φιλοσοφία θυρών τύπου gullwing’, παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά του παγκόσμιου σχεδιαστικού DNA και τις προηγμένες μελλοντικές τεχνολογίες της Ford

 ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ, Ιταλία, Μάιος 2012 – Η Ford παρουσίασε το πρωτότυπο Evos στην αποκλειστική έκθεση ιστορικού αυτοκινήτου ‘Concorso D’Eleganza’, στη Λίμνη Κόμο (Ιταλία).

Το πρωτότυπο Ford Evos είναι υποψήφιο για το βραβείο σχεδίασης ‘Design Award for Concept Cars & Prototypes’. Ο νικητής αναδεικνύεται μέσα από ψηφοφορία των επισκεπτών της έκθεσης.

«Θεωρείται προνόμιο να είσαι προσκεκλημένος σε ένα γεγονός όπου τα πιο όμορφα αυτοκίνητα του παρελθόντος συνυπάρχουν με τα πιο εντυπωσιακά οράματα του μέλλοντος» δήλωσε ο Martin Smith, executive director, Design, Ford Ευρώπης.

«Το Evos παραπέμπει στην εμφάνιση και τις δυνατότητες των μελλοντικών μέσων μεταφοράς, αν και αρκετά από τα νέα μοντέλα μας δανείζονται στοιχεία από το DNA του» πρόσθεσε.

Το Concorso D’Eleganza πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1929 και ξαναζωντάνεψε το 1995 μετά από απουσία σχεδόν πενήντα ετών. Το βραβείο ‘Design Award for Concept Cars & Prototypes’ προτάθηκε από τους διοργανωτές το 2002 σαν ‘ένα κρίκος ανάμεσα στο ένδοξο παρελθόν και το μέλλον του αυτοκινήτου’.

Το Evos είναι ένα εντυπωσιακό τετράθυρο fastback με φουτουριστική σχεδίαση θυρών ‘αλά gullwing’. Λανσάρισε το νέο, παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA της Ford με σκοπό να διαμορφώσει για τις παγκόσμιες ομάδες σχεδίασης της εταιρίας ένα κοινό πλαίσιο που θα τους οδηγήσει στη δημιουργία νέων προϊόντων και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2011.

Το Evos είναι το δεύτερο πρωτότυπο μοντέλο Ford που συμμετέχει σ’ αυτήν κορυφαία διοργάνωση της Villa d’Este. Πρώτο ήταν το iosis X concept το 2007, προάγγελος του Kuga SUV.

[/learn_more]