Σύμφωνα με αναφορές του Αutomotive News, η Honda περιορίζει επί του παρόντος τις αποστολές μοντέλων της όπως το Jazz, το CR-Z και Insight λόγω της ισοτιμίας του Γιεν και το πόσο ισχυρό έχει γίνει, με τη συναλλαγματική ισοτιμία να ανέρχεται σε 80 γιεν ανά δολάριο. Ο ιαπωνικός κολοσσός παραδέχεται ότι αυτή τη στιγμή χάνει λεφτά για κάθε ιαπωνικής κατασκευής μοντέλο που πωλεί στις ΗΠΑ με την Honda να εργάζεται αυτή τη στιγμή ώστε να μεταφέρει περισσότερη παραγωγή στα εργοστάσια της στη Βόρεια Αμερική, αν και μια τέτοια αλλαγή θα χρειαστεί χρόνο. Η αναφορά προσθέτει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ προσεκτική στην κατανομή των ιαπωνικών μοντέλων που κατασκευάζει, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει να στέλνει τα παραπάνω μοντέλα καθολικά.

Η Honda κατασκευάζει περίπου το 85% των οχημάτων που πωλεί στη Βόρεια Αμερική στα αμερικάνικά εργοστάσια της, ποσοστό που είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τις αντίστοιχες ιαπωνικές εταιρείες όπως η Nissan και η Toyota, οι οποίες κατασκευάζουν περίπου το 70% των πωλήσεων τους στην Αμερική. Παρόλο αυτό το μεγάλο ποσοστό η Honda αναφέρει ότι να εισάγει αυτοκίνητα από την Ιαπωνία της κοστίζει πιο πολλά λεφτά από όσα βγάζει από κάθε όχημα

Μια λύση θα ήταν να “κόψουν” κάποια μοντέλα αλλά η Honda αναφέρει ότι είναι καθήκον τους να καλύπτουν την αγορά με μοντέλα τους και να κάνουν τους πελάτες τους να επιστρέφουν στο εκθεσιακούς χώρους.

[Πηγή: Autonews]