To Lexus LFA έχει κάνει (σχεδόν) sold out

Σχετικά άρθρα

Διέρρευσαν φήμες που αναφέρουν ότι το περιορισμένης παραγωγής ιαπωνικό supercar, Lexus LFA, είναι σχεδόν sold out καθώς έχουν απομείνει μονοψήφιος αριθμός διαθέσιμων. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε από τα μέσα του 2011, η Lexus είχε στόχο να παράγει 20 αυτοκίνητα τον μήνα και αφού η παραγωγή ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2010, με αυτούς τους ρυθμούς αυτό θα σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους όλα τα 500 αυτοκίνητα (συμπεριλαμβανομένου και τα 50 Nurburgring Edition) θα έχουν παραχθεί. Κάτι όμως που η επίσημη Lexus δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αλλά δεν θα αργήσει να το πραγματοποιήσει.

Να θυμίσω στα γρήγορα ότι το LFA φορά έναν V10 4.8-λίτρων κινητήρα απόδοσης 560 ίππων με 480 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3.7 δευτ. με τελική ταχύτητα τα 325 χλμ/ώρα.

Τέλος, το Nurburgring Edition έχει κάνει το καλύτερο χρόνο αυτοκινήτου παραγωγής με 7:14.64και διαθέτει νέο αεροδυναμικό πακέτο και μία τεράστια πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από carbon ώστε να παράγει την απαραίτητη κάθετη αεροδυναμική δύναμη βελτιώνοντας έτσι την οδηγική συμπεριφορά.

Από μηχανικής πλευράς διαθέτει νέες σκληρότερες αναρτήσεις με την ιπποδύναμη του 4.8 λίτρων V10 κινητήρα, να έχει ανέβει κατά 10 άλογα (562 στο σύνολο). Τέλος το κιβώτιο έχει δεχτεί και αυτό ρυθμίσεις με τις αλλαγές να γίνονται πλέον κατά 50 εκατοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερες. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ/ώρα (ίδια με την απλή έκδοση).

[Πηγή: The Detroit Bureau]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...