Το πρόβλημα της ανακύκλωσης των μπαταριών των αυτοκινήτων, ο πρώτος φορητός φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτου του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Μπήκαν στη ζωή μας με το έτσι θέλω των κρατών, αφού με πρόσχημα τις εκπομπές CO2, ανάγκασαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κινηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση. Μέχρι σήμερα το ποσοστό τους είναι σχετικά μικρό, αλλά στο μέλλον, όλο και περισσότερα αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους του κόσμου, τα οποία θα εξοπλίζονται είτε με υβριδικό είτε με ηλεκτρικό κινητήρα. Η αλήθεια είναι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν βλέπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουνε μεγάλη απήχηση μέσα στην επόμενη δεκαετία, αφού έως το 2030 αυτά δεν θα είναι φθηνότερα από τα συμβατικά.

Όπως και να έχει κάποια στιγμή στο μέλλον, όλος ο στόλος των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους σήμερα, θα θελήσει να αντικατασταθούν τα πακέτα των μπαταριών τους. Τα πρώτα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’90 με την Toyota και την Honda να ήταν πρωτοπόροι, με τα πρώτης γενιάς Prius και Insight αντίστοιχα.

Τι θα γίνει λοιπόν με όλα αυτά τα αυτοκίνητα, που στην Αμερική φαίνεται ότι σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 2 εκατ. με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς; Εταιρίες όπως η Umicore και η Toxco έχουνε ξεκινήσει να αναπτύσσουν τεχνολογίες για την ανακύκλωση των μπαταριών αυτών, ώστε να επεξεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μπαταρίες που πλέον είναι για πέταμα.

Μιας και το μεγαλύτερο πρόβλημα των υβριδικών/ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στη σημερινή εποχή, είναι η αυτονομία των μπαταριών, η Charging Solutions, μια αγγλική εταιρία κατασκεύασε το πρώτο φορητό φορτιστή των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτου του κόσμου.

Είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις και στη πρώτη δίνει επιπλέον αυτονομία στο Nissan Leaf 24 χλμ και στη δεύτερη 56 χλμ. Ο φορτιστής χρησιμοποιεί μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου 4kW ή 10 kW που μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες του Leaf σε ποσοστό 1.6 χλμ/3 λεπτά. Ο φορτιστής μπορεί να μεταφερθεί στο πορτμπαγκάζ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονικός φορτιστής του αυτοκινήτου, όταν συνδεθεί με οικιακή πρίζα. Μέχρι σήμερα είναι συμβατός με το Nissan Leaf, το Chevrolet Volt, το Opel Ampera και με το Ford Focus EV.

[Πηγή: Edmunds, Chargingsolutions]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia teasάρει το νέο EV3, λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια του

Η Kia έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του επερχόμενου EV3, ενός νέου compact αμιγώς ηλεκτρικού SUV που ευελπιστεί...

Η Lucid “έκαψε” άλλα 2,8 δισ. δολάρια

Για ένα ακόμη τρίμηνο η Lucid παρουσίασε καθαρές ζημιές. Συγκεκριμένα, η εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία έχει την στήριξη...

H Avatr teasάρει το νέο ηλεκτρικό SUV της

Η Avatr έδωσε στη δημοσιότητα μερικές teasers φωτογραφίες ενός καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου του νέου μοντέλου που ετοιμάζει, ώστε να επεκτείνει τη γκάμα της καθώς προστίθεται...