Μετά τις δηλώσεις του CEO της Porsche, Matthias Mueller, ακόμη ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche, έκανε με το ποιον ξεκάθαρο τρόπο, ότι η Porsche δεν εγκατέλειψε την ιδέα να βγάλει στη παραγωγή ένα νέο entry-level μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από την Boxster και μέχρι σήμερα την γνωρίζαμε ως 550.

Ο Bernhard Maier, επικεφαλής πωλήσεων της Porsche, μιλώντας στο Autonews δήλωσε ότι το να υπάρχει ένα μοντέλο της Porsche με κόστος 30.000 ευρώ στη Γερμανία, δεν ταιριάζει στην εικόνα της μάρκας, αφού αυτό θα κάνει να χαλάσει το image ως μια πολυτελής εταιρία σπορ αυτοκινήτων, που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Entry-level αυτοκίνητο για τα επόμενα χρόνια θα παραμείνει η Boxster ενώ το 2013 θα προστεθεί και η Macan. Ο Maier δήλωσε ότι η παραγωγής της νέας 550 έχει μπει προς το παρόν στο συρτάρι και γι’αυτη θα αποφασίσουν τι θα κάνουν μετά το 2017, αφού με τον ερχομό της Macan, της νέας Boxster, της μικρής Panamera αλλά και των υπολοίπων εκδόσεων της 911, ο στόχος των 200.000 πωλήσεων έως το 2018, φαντάζει πλέων εφικτός, την ώρα που το 2011 είχε πουλήσει 117.000 αυτοκίνητα.

[Πηγή: Autonews]