H Kia και η θυγατρική της  Kia Yueda Dongfeng Motor Co, Ltd, ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζει και 3ο εργοστάσιο της στη Κίνα. Θα κατασκευαστεί στην οικονομική ζώνη της πόλης Yancheng στην επαρχία Jiangsu. Το εργοστάσιο θα έχει μια πίστα δοκιμών 1.960 μέτρων, με την ετήσια παραγωγική ικανότητα του, να ανέρχεται στα 300.000 αυτοκίνητα. Θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2014 όπου σε συνδυασμό με τα άλλα δύο εργοστάσια της Kia, η Κορεατική εταιρία θα κατασκευάζει συνολικά 730.000 αυτοκίνητα στη Κίνα.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη Κίνα, στην Ευρώπη, η Fiat αποφάσισε να κλείσει πέντε εργοστάσια της Iveco. Τα εργοστάσια βρίσκονται σε Γαλλία, (Chambery), Αυστρία (Graz) και Γερμανία (Weisweill, Goerlits και Ulm). Από τις περικοπές θα επηρεαστούν 1.075 άνθρωποι με τους περισσότερους να χάνουν τη δουλειά τους. Ο CEO της Iveco δήλωσε ότι η οικονομική κρίση τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, αλλά αν οι συνθήκες βελτιωθούν στο μέλλον, τότε τα εργοστάσια αυτά θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά.

[Πηγή: Kia, Reuters]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Τρίτο εργοστάσιο της Kia στην Κίνα

Η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου ανέρχεται στις 300.000 μονάδες ετησίως φθάνοντας συνολικά τις 730.000 μονάδες το χρόνο στην Κίνα

(Σεούλ, 29 Ιουνίου 2012) – Η Kia Motors Corp και η θυγατρική της στην Κίνα, Dongfeng Yueda Kia Motor Co, Ltd, ξεκίνησαν σήμερα την ανέγερση της τρίτης παραγωγικής μονάδας στην πόλη Yancheng στην επαρχία Jiangsu.

Το εργοστάσιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων ετησίως και θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της Kia στην Κίνα, η οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Σε συνδυασμό με την τρέχουσα ετήσια παραγωγική δυνατότητα από τις δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην πόλη Yancheng, 130.000 και 300.000 μονάδες αντίστοιχα, η Kia θα είναι σε θέση να παράγει συνολικά 730.000 οχήματα σε τοπικό επίπεδο στην Κίνα.

Περίπου 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν την τελετή, συμπεριλαμβανο-μένου του Προέδρου της Hyundai Motor Group, κο Mong Koo Chung, του Γραμματέα της επαρχίας Jiangsu, κο Luo Zhijun και του Γραμματέα της Yancheng, κο Zhao Peng.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κος Chung είπε «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Κia, αφού σηματοδοτεί το επόμενο βήμα της Kia να γίνει ηγέτης στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας. Το τρίτο εργοστάσιο στην Κίνα θα είναι μια ευκαιρία για εμάς να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο στην ποιότητα καθώς και να αυξήσουμε τη συνολική ικανοποίηση του πελάτη.

Πιστεύω ότι η Dongfeng Yueda Kia θα γίνει η μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες στην Κίνα».

Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από το δεύτερο εργοστάσιο της Kia, επιτρέποντας τη χρησιμοποίηση των διαφόρων υφιστάμενων υποδομών και μεγιστοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ των τριών εργοστασίων. Η νέα εγκατάσταση θα στεγάσει κι ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών καθώς επίσης και μία πίστα δοκιμών υψηλών ταχυτήτων μήκους 1.960 μέτρων. Επιπλέον, η ευέλικτη διαμόρφωση του τρίτου εργοστασίου θα δώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία την ελευθερία να επεκτείνει την ετήσια παραγωγή της κατά 100.000 μονάδες και να φθάσει τις 400.000 μονάδες. Μετά την ολοκλήρωση της μονάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, η Kia σκοπεύει να παράγει στην Κίνα ειδικά μοντέλα που αντανακλούν τις τοπικές προτιμήσεις της αγοράς.

Η Dongfeng Yueda Kia έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη με πωλήσεις που ανέρχονται στις 432.518 μονάδες το 2011 σημειώνοντας αύξηση 326% έναντι του 2007 (101.427 μονάδες).  Μέχρι στιγμής το 2012 (έως τον Μάιο), χάρη στην αύξηση της δημοτικότητας των τοπικά παραγόμενων μοντέλων όπως του Κ2 (τοπική έκδοση του Rio), του Forte (Cerato) και του Sportage, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 185.543 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 16,7% από έτος σε έτος, υπερβαίνοντας το μέσο όρο της βιομηχανικής ζήτησης στην Κίνα κατά 6,0% την ίδια περίοδο.

Εν τω μεταξύ, το μερίδιο αγοράς της Kia Dongfeng Yueda έχει αυξηθεί από 1,9% το 2007 (18η βιομηχανία στην κατάταξη) σε 3,6% το περασμένο έτος (8η). Μέχρι στιγμής το μερίδιο αγοράς της έχει παραμείνει στο 3,6%, ενώ στην κατάταξη βρίσκεται στην 7η θέση.

Η Kia σκοπεύει να υποστηρίξει την επέκταση των δραστηριοτήτων της με την είσοδο των θυγατρικών εταιριών της στην αγορά της Κίνας, ενισχύοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητάς τους και συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεων.

[/learn_more]