Αυτό είναι το Opel Adam

Σχετικά άρθρα

Η Opel έχει πάει στην Ισπανία 4 Adam ώστε να κάνει εκεί την επίσημη φωτογράφιση του αλλά ο αδιάκριτος φακός μιας φωτογραφικής μηχανής ήταν εκεί και έτσι βλέπουμε το νέο Γερμανικό αυτοκίνητο πόλης. Στις φωτογραφίες βλέπουμε το Adam σε 4 διαφορετικά χρώματα και με πολύχρωμες κολόνες και οροφή. Σχεδιαστικά διαθέτουν μεγάλα φωτιστικά σώματα, προβολείς ομίχλης τοποθετημένους ψηλά με το σήμα της Opel να είναι τοποθετημένο στο ίδιο ύψος με τους προβολείς ομίχλης.

Ντεμπούτο θα κάνει τον Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στα τέλη του 2012, με αρχική τιμή κοντά στις 10.000 ευρώ στη Γερμανία, με την Opel να έχει ανακοινώσει ότι θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, Jam, Glam και Slam. Θα είναι τρίπορτο, θα έχει μήκος 3.7 μέτρων, θα μπορεί να μεταφέρει με άνεση 4 επιβάτες και θα είναι πολύχρωμο. Το εσωτερικό του το έχουμε ήδη δει και παλαιότερα είχαμε μάθει ότι θα φορά μια νέα σειρά κινητήρων οι οποίοι έχουνε αναπτυχθεί από την GM σε συνεργασία με την κινέζικη SAIC και θα αποτελούνται από τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες προτάσεις χωρητικότητας 1.000 έως 1.400 κ.εκ. H GM θα τοποθετήσει τους κινητήρες σε πολλά από τα αυτοκίνητα της, ενώ η SAIC θα τους τοποθετήσει στα MG και στα Roewe.

Οι κινητήρες θα είναι τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού, κάνοντας τους κατά 10% πιο οικονομικούς από τους τωρινούς κινητήρες των μοντέλων της Opel και θα πληρούν το Euro 6. Δεν έχει γίνει αναφορά σχετικά με τις ιπποδυνάμεις των κινητήρων αυτών, ενώ για τους μόνους που υπάρχουν στοιχεία είναι για έναν 1.600αρη turbo βενζίνης και έναν 1.600αρη πετρελαίου οι οποίοι θα συνδυάζονται με ένα νέο διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο το οποίο θα μπορεί να αντέξει μέχρι 250 Nm ροπής. Θα κατασκευαστεί πάνω σε μια κομμένη πλατφόρμα του Corsa και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία.

[Πηγή: Autofacil]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...