H Navsop ετοιμάζει GPS το οποίο παίρνει σήμα μέσω WiFi και τηλεοπτικών σημάτων

Σχετικά άρθρα

Η Navsop είναι μια βρετανική εταιρία η οποία ετοιμάζει ένα νέο σύστημα πλοήγησης το οποίο δεν βασίζεται σε δορυφόρους όπως το GPS, αλλά στα σήματα των κινητών τηλεφώνων, της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου αλλά και των WiFi δικτύων. Το όνομα του ΒΑΕ και χρησιμοποιεί τα παραπάνω σήματα ώστε να εντοπίσει με ακρίβεια τις συντεταγμένες, ακόμη και σε μέρη που το GPS δεν μπορεί να λειτουργήσει, όπως μέσα σε parking, κάτω από το έδαφος κτλ.

Η Navsop πιστεύει ότι με το νέο σύστημα θα είναι ευκολότερος ο εντοπισμός ατόμων που έχουνε εγκλωβιστεί σε σπίτια ή σε ορυχεία που κατέρρευσαν, ενώ θα μπορούσε να συμβάλει και στον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων που έχουνε αποθηκευτεί σε υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Όταν βγει στην αγορά δεν θα έχει μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό ενός σπιρτόκουτου και το σύστημα δεν είναι εντελώς ανεξάρτητο από τους δορυφόρους του GPS, αφού χρειάζεται να πάρει το αρχικό σήμα από αυτούς προτού τελικά αρχίσει να ψάχνει τα ραδιοκύματα.

[Πηγή: Cnet]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...