Ξέρω ότι λατρεύεις τις συγκρίσεις μεταξύ παρόμοιων αυτοκινήτων, όπως όλοι μας. Όμως όταν τα αυτοκίνητα αυτά είναι τα εικονικά BMW M3 E30 και η Mercedes 190E 2.3-1.6, τότε το “πράγμα” γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Τη δεκαετία του ’80 και συγκεκριμένα το 1984, οι Γερμανοί της Mercedes είχαν την αδιαμφισβήτητη φήμη ως η εταιρία παραγωγής των καλύτερων sedans και το επιβεβαίωσε παρουσιάζοντας την 190Ε, προσθέτοντας στη γκάμα της με μια σπορ έκδοση, την την 190E 2.3 16v, που φορούσε έναν 2.3 λίτρων 4-κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 204 ίππων που είχε την υπογραφή της Cosworth, με την τελευταία εξέλιξη της να φορά ένα 2.5 λίτρων απόδοσης 235 ίππων. Η απάντηση από την αντίπερα όχθη της Γερμανίας άργησε κάποια χρόνια, όταν η BMW το 1986 παρουσίασε την σειρά 3 (Ε30) και την αντίστοιχη γρήγορη έκδοση της, την Μ3 που ήταν ελαφρύτερη και πιο δυνατή. Συστάσεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν χρειάζονται πολλές. Αρχικά φορούσε έναν 2.3 λίτρων 4-κύλιδρο κινητήρα απόδοσης 195 ίππων, όμως με το πέρασμα του χρόνου και η τελευταία εξέλιξη της, η M3 Sport Evolution ή Εvo III, είχε έναν 2.5 λίτρων κινητήρα απόδοσης 241 ίππων.

Τα δύο αμάξια, μαζί με άλλα, για πολλά χρόνια στις πίστες του Γερμανικού πρωταθλήματος τουρισμού έδωσαν επικές μάχες και προσέφεραν αγνό ενθουσιασμό. Η ιστορία αναφέρει ότι η Mercedes έκανε το ντεμπούτο της σε έναν αγώνα επίδειξης με τους συμμετέχοντες να είναι όλοι οι οδηγοί της F1 εκείνης της χρονιάς με νικητή έναν ασήμαντο κ άγνωστο Βραζιλιάνο, ονόματι Ayrton Senna.

Πραγματικά απολαυστικά αυτοκίνητα και η επιλογή για το πιο μου αρέσει πιο πολύ είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εσύ ποιο θα διάλεγες.

[Πηγή: YouTube]