Τα αυτοκίνητα τα οποία εξοπλίζονται με συστήματα πλοήγησης έχουνε αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τελευταία έρευνα, έως το 2019, θα τετραπλασιαστούν τα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν στον εξοπλισμό τους συστήματα GPS. Το 2011 πουλήθηκαν 13 εκατ. αυτοκίνητα με συστήματα GPS και το 2019 το TheDetroitBureau πιστεύει ότι θα πουληθούν περισσότερα από 56 εκατ. αυτοκίνητα.

Στην αγορά εκτός από τις εταιρίες που ειδικεύονται στον τομέα αυτό, όπως η TomTom και η Garmin, έχουνε μπει για τα καλά η Apple και η Microsoft, πράγμα που θα κάνει την τεχνολογία τους, μειώνοντας παράλληλα και το κόστος κτήσης τους. Η Apple έχει ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με τις Audi, BMW, Chrysler, GM, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes Benz και Toyota ώστε αυτές από το 2013 θα ενσωματώσουν στα αυτοκίνητα τους το Eyes Free, ή αλλιώς το Siri για τα αυτοκίνητα.

Παράλληλα η Apple, αγοράζοντας το φουτουριστικό σύστημα χαρτογράφησης της Saab, θα ενσωματώσει τους χάρτες της στο iOS 6 και όπως φαντάζεσαι, δεν θα είναι δύσκολο αυτοί να μπορούν να προβληθούν και στις οθόνες των μελλοντικών αυτοκινήτων

[Πηγή: TheDetroitBureau]