Το Σουηδικό Auto Motor and Sport, έχει στα χέρια του εσωτερικά έγγραφα της Lamborghini, που φανερώνουν ότι η MY2013 Aventador, θα διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των 6 κυλίνδρων του V12 κινητήρα, όταν ο οδηγός δεν χρειάζεται και τα 700 άλογα του Ιταλικού supercar.

Το σύστημα θα συνδυάζεται με σύστημα Start/Stop, με το σύστημα να ενεργοποιείται μέσα σε μόλις 180 ms, μόλις ο οδηγός πατήσει το γκάζι. Θα τροφοδοτείται από πυκνωτή και όχι από μπαταρία, μειώνοντας το βάρος κατά 3 κιλά.

Χάρη σε αυτές τις αλλαγές η μέση κατανάλωση της Aventador θα μειωθεί στα 16 λίτρα/100 χλμ, σε σχέση με τα 17.2 λίτρα/100 χλμ που έχει το MY2012 μοντέλο, ενώ οι εκπομπές CO2 θα μειωθούν στα 370 γρ/χλμ, από τα 398 γρ/χλμ.

Επίσης θα διαθέτει επαναρυθμισμένη ανάρτηση, κάνοντας την οδήγηση περισσότερο άνετη, μεγαλύτερα paddles πίσω από το τιμόνι, νέο πίνακα οργάνων με μεγαλύτερα νούμερα των χλμ, καθώς και μερικά carbon διακοσμητικά.

Η Aventador MY2013 αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού, όπου τότε θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτή.

[Πηγή: automotorsport]