Εδώ και περίπου έναν χρόνο, η DIELPIS FORMULA 1 κάνει τα πάντα, ώστε να γίνει -επιτέλους- μια πίστα Formula 1 στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στον Πειραιά, στη Δραπετσώνα. Ο Bernie Ecclestone, CEO τής Formula 1 και υπεύθυνος γι’ αυτά τα θέματα, είναι θετικός απέναντι στη δημιουργία τής πίστας, και τώρα, όλη η προσπάθεια έχει την στήριξη και της ελληνικής κυβέρνησης, ύστερα από δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδεία, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα, που είναι η εξής:

Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, κάθε διοργάνωση που προβάλλει την Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη, και οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας, στον Πειραιά, δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή τού ιστορικού λιμανιού τού Πειραιά και την ανάπλαση την ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και θα επανατοποθετήσει τη χώρα μας στο διεθνές σκηνικό, με θετικό πρόσημο. Βασική προτεραιότητα της παρούσας Κυβέρνησης είναι η δημιουργία μοχλών ανάπτυξης, και τέτοιες πρωτοβουλίες βρίσκοντας σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Ελπίζουμε να παραμείνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προσπάθεια αυτή, ώστε να φιλοξενήσει η Ελλάδα τον κόσμο τής F1, προκειμένου να εκπληρωθεί ένα από τα όνειρα πολλών Ελλήνων οπαδών.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, το παρακολουθούμε από κοντά, και θα υπάρξει ενημέρωση για οτιδήποτε νεότερο.

[Πηγή: DIELPISFormula1]