H Kia ετοιμάζει τον ανταγωγιστή της Mercedes CLS;

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai εργάζεται πάνω στον ανταγωνιστή της BMW Σειράς 3, και η άλλη Κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, η Kia, φαίνεται ότι ετοιμάζει ένα πολυτελές sedan το οποίο θα τεθεί απέναντι από την Mercedes CLS.

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2011, η Kia είχε παρουσιάσει το GT Concept, το οποίο είναι κατασκευασμένο πάνω στην πλατφόρμα που φορά το K9/Quoris. Το αυτοκίνητο θα βασιστεί πάνω στο K9 και παλαιότερα, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Kia, Peter Schreyer είχε δηλώσει ότι κάθε εταιρία χρειάζεται ένα “halo car” στην τετράπορτη coupe κατηγορία που σήμερα κυριαρχείτε από τις γερμανικές εταιρίες, και το GT θα είναι η απάντηση της Kia σε αυτά.

Θα είναι διαθέσιμο εκτός από sedan και σε coupe αλλά και σε wagon έκδοση, αφού η Kia θέλει να μειωθεί το κόστος παραγωγής αλλά ταυτόχρονα να απευθύνεται και σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό.

Το πρωτότυπο φορούσε έναν V6 turbo κινητήρα 3.3-λίτρων ο οποίος αποδίδει 395 άλογα με 534 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Kia. Το μοντέλο παραγωγής θα φορά μια γκάμα τετρακύλινδρων και V6 κινητήρων, ενώ θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση με το υβριδικό σύνολο του Optima hybrid, το οποίο αποτελείται από έναν 2,4-λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 168 ίππων και από έναν ηλεκτροκινητήρα 30 kW (41 ίππων).

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους το 2016.

[Πηγή: Auto Express]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα