Η Volkswagen ετοιμάζει το Golf Carbon GTI, θα ζυγίζει 200 κιλά λιγότερα

Σχετικά άρθρα

H Volkswagen στην έκθεση του Παρισιού, θα μας παρουσιάσει το Golf GTI Concept, με την έκδοση παραγωγής να παρουσιάζεται 7 μήνες μετά, στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2013, αλλά φαίνεται ότι ετοιμάζει παράλληλα και μια ελαφριά έκδοση του νέου Golf GTI.

H έκδοση έχει γίνει γνωστή ως Golf Carbon GTI και θα διαθέτει αλουμινένια μέρη με την οροφή και τους καθρέπτες να είναι κατασκευασμένα από carbon. Αυτό θα κάνει το αυτοκίνητο να ζυγίζει 200 κιλά λιγότερα από την τωρινή γενιά του Golf GTI. H Volkswagen για να μπορέσει να δικαιολογήσει το κόστος ανάπτυξης της συγκεκριμένης έκδοσης, θα χρησιμοποιήσει την ελαφριά κατασκευή τόσο στην υβριδική όσο και στην ηλεκτρική έκδοση.

Μηχανικά θα φορά τον 2.0-λιτρο TFSI EA888 βενζινοκινητήρα ο οποίος θα αποδίδει τελικά 225 άλογα, και όχι 264 όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά. Θα διαθέτει το νέο ηλεκτρονικό μπροστά διαφορικό VAQ, το οποίο έκανε ένα από τα πρωτότυπα Golf GTI να γυρίσει στο Nurburgring 8 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με την τωρινή γενιά. Με καλύτερη αναλογία βάρους/ιπποδύναμης, το Golf GTI θα καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και θα φορά νέα ανάρτηση.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμμισμό, το Golf Carbon GTI θα μπορούσε να βγει στην αγορά το 2014, γιορτάζοντας έτσι τα 40στα γενέθλια του Golf.

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...