Έκθεση Παρισιού 2012: Nissan TeRRA Concept

Σχετικά άρθρα

Αυτό είναι το Nissan TeRRA Concept, που μας παρουσιάζει η Nissan στο Παρίσι. Το νέο πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο μας δείχνει την μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθήσει η Nissan στο μοντέλο παραγωγής καθώς το συγκεκριμένο concept δε θα βγει ποτέ στη παραγωγή αλλά πάνω σ’αυτό θα βασίζετα το νέο xTerra, αλλά δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα βγει στη παραγωγή. Είναι νωρίς να το πει κανείς, αλλά σίγουρα δεν θα αργήσει, μιας και η τωρινή γενιά υπάρχει στην αγορά από το 2005.

Διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης μέσω κυψελών καυσίμου (υδρογόνου), καθώς και με μια ασυνήθιστα σπορτίφ και επιβλητική εξωτερική εμφάνιση. Η Nissan οραματίζεται το TeRRA ως “το ένα και μοναδικό SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων”. Σχεδιασμένο για να προσφέρει λειτουργικότητα και ευελιξία στους επιβάτες και τον οδηγό του αύριο, το TeRRA απαντά στις φιλοδοξίες εκείνων που επιθυμούν να συνδυάσουν την φιλικότητα προς το περιβάλλον με μια ασφαλή αίσθηση οδήγησης, κάτω από οποιεσδήποτε οδικές συνθήκες. Οι διαστάσεις του είναι 4.160 χλστ μήκος, 1.800 χλστ. πλάτος και 1.560mm ύψος.

Στο εσωτερικό του οχήματος και συγκεκριμένα στη θέση του οδηγού, φιλοξενείται ένα πρωτότυπο ταμπλό οργάνων που παραπέμπει στα γνωστά tablet PCs. Όμως αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το γεγονός ότι το σύστημα αυτό είναι φορητό και λειτουργεί ως “έξυπνο κλειδί” : ο οδηγός το «ενσωματώνει» κατά την είσοδό του στο όχημα και το αφαιρεί όταν εξέρχεται από αυτό. Όταν το εν λόγω σύστημα βρίσκεται στο εσωτερικό του TeRRA, το “tablet” εμφανίζει το ταχύμετρο και όλες τις απαραίτητες, για το όχημα, ενδείξεις. Επιπλέον, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για την ψυχαγωγία των επιβατών, την επικοινωνία με τηλέφωνο / internet, καθώς και για την πλοήγηση. Έξω από το αυτοκίνητο το “tablet” εκτός του ότι παρέχει όλες τις λειτουργίες που θα περιμέναμε από μια τέτοια συσκευή, παραμένει συνεχώς σε επαφή και με το αυτοκίνητο.

Σε ότι αφορά το μηχανολογικό κομμάτι, το TeRRA τροφοδοτεί με κίνηση τους εμπρός τροχούς με το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα που συναντάται στο Nissan LEAF. Σε κάθε πίσω τροχό, έχει ενσωματωθεί ένας ηλεκτροκινητήρας που προσφέρει την απαραίτητη ισχύ όταν απαιτείται, ανάλογα με τις ανάγκες. Καθώς δεν υπάρχουν άξονες κίνησης για τους πίσω τροχούς, το πάτωμα του αυτοκινήτου είναι επίπεδο, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τη βέλτιστη εργονομία στην καμπίνα και στον χώρο φόρτωσης αποσκευών.

Κάτω από το καπό, φιλοξενείται μια συστοιχία κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Nissan : μια επίπεδη, ιδιαίτερα συμπαγή μονάδα που διαθέτει την κορυφαία, σε παγκόσμια κλίμακα, ισχύ των 2.5kW / L.

Το Nissan TeRRA αν και είναι καθαρά ένα πρωτότυπο μοντέλο, δεν παύει να σηματοδοτεί το γεγονός ότι η Nissan είναι έτοιμη για την μαζική παραγωγή και ηλεκτροκίνητων οχημάτων κυψελών καυσίμου (υδρογόνου), όταν το υδρογόνο γίνει ευρέως διαθέσιμο.

[Πηγή: Nissan]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

NISSAN TeRRA STARS AT THE PARIS MOTOR SHOW 2012

  • Innovation and excitement – Nissan brings its brand message to life at the Paris Motor Show
  • TeRRA fuel cell electric vehicle takes centre stage after global unveil
  • Nissan Executive Vice President Andy Palmer and Chief Creative Officer Shiro Nakamura lead the presentation of Nissan’s vision of a Zero Emission future
  • Images and video showing the Nissan Paris Motor Show press conference now live

PARIS (27 September, 2012) Speaking to a packed audience at the Paris Motor Show today, Nissan Executive Vice President Andy Palmer led the global unveil of the TeRRA FCEV concept.

A pioneering bionic screen technology was used as part of the media conference revealing the TeRRA concept in dramatic style. Ben Bowlby, the creator of the innovative Nissan DeltaWing race car joined Andy Palmer on stage during the Nissan press conference, explaining how Nissan’s innovative spirit helped him to make his motorsport vision become a reality.

Among an array of models on display, the final production Juke NISMO appears alongside several special versions including the Juke with Ministry of Sound and Qashqai 360, as well as a revised version of the 370Z.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...