Αυτές είναι οι πρώτες spy φωτογραφίες που μας δείχνουν την cabrio έκδοση της νέας Mercedes S-Class. Το αυτοκίνητο θα είναι τετραθέσιο, αλλά θα διαθέτει 2 πόρτες και όχι τέσσερις, όπως διέθετε το πρωτότυπο Ocean Drive του 2007. Θα διαθέτει μαλακή, υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή με τα καθίσματα να διαθέτουν το σύστημα Airscarf το οποίο μεταφέρει ζεστό αέρα στον χώρο γύρο από τον λαιμό των επιβατών.

H νέα Mercedes S-Class θα κυκλοφορήσει το 2013 και θα διαθέτει αλουμινένιο σώμα και το εσωτερικό του θα διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά, αλουμινένια και ξύλινα διακοσμητικά αλλά και το νέο σύστημα COMAND με αυτόνομη οθόνη. Στιλιστικά θα δανείζεται στοιχεία από τα πρωτότυπα F125 και F800.

Μηχανικά θα φορά μια γκάμα κινητήρων οι οποίοι θα είναι φιλικότεροι προς το περιβάλλον με μειωμένη κατανάλωση. Ανάμεσα τους θα υπάρχουν οι 250 CDI, S350 CDI, S300 Bluetec hybrid, S400 Bluetec hybrid, S500, S600, S63 AMG και ίσως επιστρέψει και η S65 AMG. Όλοι θα διαθέτουν σύστημα start/stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ηλεκτρομηχανικό τιμόνι και 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης εξετάζεται και μια ηλεκτρική έκδοση της.

Θα φορά μια ολοκαίνουργια αλουμινένια ανάρτηση που θα συνδυάζεται με το σύστημα Magic Ride Control όπου μέσω καμερών θα διαβάζει το δρόμο και θα ρυθμίζει αυτόματα την ανάρτηση για να βελτιώσει την οδηγική άνεση.