Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE, Κεντρικός Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Ford Fiesta Van που δεν είναι εφοδιασμένα με αερόσακο συνοδηγού και Maverick. Οι ανακλήσεις αφορούν:

  • 345 οχήματα Fiesta Van, παραγωγής από 30 Σεπτεμβρίου 2008 έως 14 Μαΐου 2012, στα οποία υπάρχει πιθανότητα η βίδα που συγκρατεί το δακτύλιο «D» της ζώνης ασφαλείας στην κολόνα Β στην πλευρά του συνοδηγού να αποσπαστεί από την κολόνα Β στη διάρκεια σοβαρού ατυχήματος.
  • 298 αυτοκίνητα τύπου Maverick, παραγωγής από 01 Αυγούστου 2001 έως 31 Ιουλίου 2003, στα οποία υπάρχει πιθανότητα να μην υπάρχει επαρκές περιθώριο ανάμεσα στο κάλυμμα του κινητήρα και το καλώδιο του συστήματος ελέγχου ταχύτητας ταξιδιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κόλλημα της πεταλούδας όταν το πεντάλ του γκαζιού πατηθεί μέχρι το τέρμα ή σχεδόν μέχρι το τέρμα.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να τοποθετηθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση:

  • στα οχήματα τύπου Fiesta Van, μια πρόσθετη πλάκα ενίσχυσης στην κολόνα Β και
  • στα οχήματα τύπου Maverick, ένα τροποποιημένο συγκρότημα πίσω μπουζονιού και ροδέλας,

ώστε να ανασηκωθεί το κάλυμμα σε μια θέση που να παρέχει επιπλέον περιθώριο. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης της εταιρείας Ford Motor Hellas AEBE στο τηλέφωνο 801 11 701 601.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή]