H Volkswagen εξελίσσει νέο υπο-brand που θα τεθεί αντιμέτωπο με Dacia και Datsun

Σχετικά άρθρα

Είχαμε διαβάσει φήμες από το περασμένο Μάρτιο ότι η Volkswagen σχεδιάζει να δημιουργήσει μια νέα entry-level εταιρία η οποία θα απευθύνεται στις αναδυόμενες αγοράς. Σήμερα η κίνηση αυτή φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς η παραγωγή των μοντέλων αυτής της εταιρίας αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Η γερμανική εταιρία αναγνωρίζει την οικονομική δυσκολία του αγοραστικού κοινού αλλά παράλληλα θέλει να εισέλθει σε αγορές με χαμηλά εισοδήματα. Η εταιρία αυτή θα είναι στα πρότυπα της Dacia για τη Renault και της Datsun της Nissan με τη τιμή εκκίνησης των αυτοκινήτων να είναι τα €6.000 και την παραγωγή τους να την αναλαμβάνουν τα εργοστάσια της εταιρίας, είτε στην Κίνα είτε στην Ινδία, μέσω των υφιστάμενων συνεργασιών.

Το πλάνο περιλαμβάνει την εισαγωγή τριών μοντέλων, τα οποία θα βασίζονται στις υπάρχουσες πλατφόρμες ώστε το κόστος παραγωγής να είναι το φθηνότερο δυνατό. Το φθηνότερο μοντέλο θα είναι ένα sedan που η τιμή του θα ξεκινά από τα €6.000, ένα station wagon με τιμή τα €7.000 και ένα μικρό MPV που θα κοστίζει περίπου 8.000 ευρώ. Και τα τρία αυτοκίνητα θα διαθέτουν κινητήρες προδιαγραφών Euro 6 και η κίνηση φυσικά θα μεταδίδεται στον μπροστά άξονα.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα θα απευθύνονται σε αναδυόμενες αγορές, ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, τους απαραίτητους αερόσακους, θα φορούν ABS. ενώ στον επιπλέον εξοπλισμό θα βρίσκεται το air condition και υπόλοιπες ηλεκτρικές ευκολίες.

Σχεδιαστικά θα διαθέτουν τετράγωνη σχεδίαση, κάνοντας τα να χρειάζονται λιγότερες συμπιέσεις. Σε σχέση με την έβδομη γενιά του Golf, τα μοντέλα αυτά θα διαθέτουν 50% λιγότερες συμπιέσεις.

[Πηγή: Autobild | Photo: Flickr]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...

Οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Volkswagen Tiguan στην Ελλάδα, με το αυτοκίνητο να ξεκινά από τις 34.300 ευρώ και να προσφέρεται με τον 1.5...