Για πρώτη φορά οι φωτογράφοι πετυχαίνουν ένα μουλάρι του νέου Toyota Aygo το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στο 2013 με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το 2014. Το Aygo θα διαθέτει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Toyota “Keen Look”, με το πρώτο αυτοκίνητο που την διαθέτει να είναι το νέο Auris που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού τον περασμένο μήνα.

Έτσι περιμένουμε το νέο Aygo να διαθέτει τη νέα γρίλια της Toyota με το σήμα της να είναι μεγαλύτερο και να τοποθετείτε χαμηλότερα. Θα διαθέτει LED φώτα ημέρας και ο σχεδιασμός του θα είναι πιο δυναμικός και σπορ. Σε αυτό θα συμβάλει η μικρότερη απόσταση από το έδαφος, η ψηλότερη σχεδιαστική γραμμή των παραθύρων καθώς και οι μαύρες λεπτομέρειες. Τα πίσω φωτιστικά σώματα φαίνεται ότι τοποθετημένα ψηλότερα, μεγαλώνοντας έτσι τον διαθέσιμο χώρο φόρτωσης, με το πορτμπαγκάζ να ανοίγει ευκολότερα.

Στο εσωτερικό οι Ιάπωνες θα τοποθετήσουν καλύτερης ποιότητας υλικά καθώς και περισσότερες χρωματικές επιλογές, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τα Volkswagen up!, Skoda Citigo και Seat Mii.

Μηχανικά θα φορά τον ίδιο τρικύλινδρο 1.000αρη κινητήρα, ο οποίος θα αναβαθμιστεί και θα καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, έχοντας παράλληλα καλύτερες επιδόσεις. Σε αυτό θα συμβάλει και το μειωμένο βάρος του νέου Aygo.

Επίσης θα υπάρχει και υβριδική έκδοση η οποία θα βασίζεται πάνω στο σύστημα του FT-Bh Concept. Θα αποτελείται από έναν δικύλινδρο Atkinson κινητήρα βενζίνης 1.0-λίτρου, ο οποίος θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα καταναλώνει 2.1 λίτρα/100 χλμ εκπέμποντας 49 γρ/χλμ CO2.

[Πηγή: Autoexpress]