Video: Η αγωνιστική φόρμα της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Τα μονοθέσια της Formula 1 είναι από τ’ ασφαλέστερα οχήματα που υπάρχουν στον πλανήτη, αν όχι τ’ ασφαλέστερα! Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι οι οδηγοί κινδυνεύουν μόνο από τη δύναμη μιας ενδεχόμενης δύναμης, καθώς υπάρχει και ο κίνδυνος της φωτιάς.

Η σημερινή τεχνολογία επιτρέπει στις αντλίες καυσίμου να σταματήσουν να “τραβούν” καύσιμο όταν διαπιστωθεί κάποια φωτιά στο πίσω μέρος ή γίνει κάποια σύγκρουση, αλλά αυτό δε σημαίνει πως καθησυχάζει τους υπεύθυνους ασφαλείας, διότι πρέπει να προστατεύσουν τους οδηγούς, σε περίπτωση που κάτι δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο.

Συνεπώς, οι πιλότοι είναι προστατευμένοι από μία ειδική φόρμα, η οποία υπόκειται σε σκληρές δοκιμές της FIA, και μπορεί ν’ αντέξει μέχρι και 1000°C για 11 δευτερόλεπτα. Ας μας πουν, όμως, περισσότερα οι Nico Rosberg και James Vowles, επί κεφαλής στρατηγικής της Mercedes AMG, στο video που ακολουθεί:

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...