Νέες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές σχετικά με το νέο Toyota Prius το οποίο θα βγει στην αγορά το 2015. Το υβριδικό με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως θα συνεχίσει να φορά τον 1.800αρη υβριδικό κινητήρα του ο οποίος θα βελτιωθεί. Θα διαθέτει ένα μικρότερο ηλεκτροκινητήρα αλλά αυτός θα παράγει περισσότερη δύναμη, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση αλλά και τη μέση κατανάλωση. Στόχος της Toyota είναι το νέο Prius θα έχει μέση κατανάλωση 3,1 λίτρα/100 χλμ με 70 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Ωστόσο μην περιμένεις να φορά μπαταρίες ιόντων-λιθίου, αφού η Toyota φαίνεται ότι θα διατηρήσει τις μπαταρίες νικελίου-υδριδίου μιας και οι μηχανικοί της θεωρούν ότι μπορούν να τις διαχειριστούν καλύτερα.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το νέο Prius θα είναι τετρακίνητο, αφού θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο σε κάθε τροχό. Το σύστημα θα λειτουργεί σε ταχύτητα έως 60 χλμ/ώρα βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου σε συνθήκες που χρειάζεται η τετρακίνηση, όπως οι βρεγμένοι κι οι χιονισμένοι δρόμοι.

Στιλιστικά το επόμενο Prius ίσως χάσει τον σφηνοειδή σχεδιασμό του, έτσι ώστε να διαφέρει σημαντικά από τα αυτοκίνητα των δύο προηγούμενων γενιών. Θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2013 και σχεδιαστικά θα επηρεαστεί από το πρωτότυπο NS4 και σε ότι αφορά το αμιγώς μηχανικό κομμάτι, το νέο Prius θα είναι οικονομικότερο από το τωρινό, θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα, πάνω στην οποία η Toyota θα κατασκευάσει αρκετά νέα μοντέλα της.

 Toyota NS4 Advanced Plug-in Hybrid Concept

[Πηγή: Auto Express]