Το 2013, ο Sergio Perez θα είναι ο αντικαταστάτης τού Lewis Hamilton στη McLaren, καθώς ο Μεξικανός έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα. Ο Martin Whitmarsh έχει παραδεχτεί ότι η μεταγραφή αυτή εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, καθώς δε γνωρίζουν πόσο καλός είναι ο 22χρονος. Ο ίδιος ο Perez έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι θέλει να τρέξει για τη Ferrari, αλλά ο Luca di Montezemolo τον θεωρεί ακόμα άπειρο.

Ο οδηγός της Sauber, παρόλο που, το 2013, θα τρέχει για μια κορυφαία ομάδα, δήλωσε ξανά ότι, το 2014, θέλει να είναι δίπλα στον Fernando Alonso, παίρνοντας τη θέση τού Felipe Massa, του οποίου το συμβόλαιο ανανέωσε η Ferrari για το 2013.

Θα ήθελα να είμαι στη Ferrari το 2014. Πραγματικά είχαν δείξει ενδιαφέρον για ‘μένα, αλλά τώρα δε φαίνεται να τους ενδιαφέρω.

Ο Πρόεδρος της McLaren Racing προειδοποίησε γι’ άλλη μια φορά τον μικρό, λέγοντας πως δε θα πρέπει να είναι καθόλου ενθουσιασμένο που θα τρέξει με τη McLaren, αφού θα υπάρχει μεγάλη πίεση.

Του χρόνου, στην Αυστραλία, θα έχει πολύ μεγαλύτερη πίεση στους ώμους του. Υπάρχει μια επιπλέον πίεση, όταν γίνεσαι οδηγός της McLaren. Μπορεί να νομίζει ότι το έχει καταλάβει, αλλά δεν είναι έτσι.

Ο Lewis Hamilton ήταν 22 χρονών όταν πήγε στη McLaren, και κατάφερε να δείξει από την αρχή ότι η πίεση είναι στο DNA του, αφού κατάφερε να τη διαχειριστεί με εξαιρετικό τρόπο από το πρώτο κιόλας Grand Prix. Μπορεί να κάνει το ίδιο και ο Perez; Δε λέω να κάνει ό,τι έκανε ο Hamilton το 2007, αλλά να δείξει ότι μπορεί να γίνει μεγάλο οδηγός, ξεκινώντας από το βασικό: να κερδίσει τον Jenson Button. Οψόμεθα…

[Πηγή: GMM]