Αν περιμένεις να αγοράσεις την sedan έκδοση της BMW Σειράς 1, τότε πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη, αφού η BMW σκοπεύει να την βγάλει στην αγορά το 2016.

Σε ότι αφορά την 1-Series GT θα περάσει στη παραγωγή μέσα στο δεύτερο μισό του 2013, και θα είναι όπως και η Sedan, μπροστοκίνητη. Μηχανικά θα φορά την ίδια γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που φορά η Σειρά 1 όπου ανάμεσα τους θα υπάρχει και ο νέος τρικύλινδρος 1.500αρης.

Αναμένεται να κοστίζει περίπου 4.000 ευρώ λιγότερα απ’ότι η Σειρά 3 και θα τεθεί απέναντι από τα Audi A3 sedan και Mercedes CLA. Η BMW θεωρεί ότι η 1-Series sedan θα γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα τους.

Οι διαστάσεις του θα είναι μικρότερες από αυτές της νέας Σειράς 3, αλλά επειδή η νέα 3-αρα είναι μεγαλύτερη από την προηγούμενη γενιά, δεν θα είναι καθόλου παράξενο, αν η Σειρά 1 sedan, θα έχει εφάμιλλες διαστάσεις με αυτές της προηγούμενης Σειράς 3. Το αυτοκίνητο θα είναι ο πνευματικός διάδοχος της E30, της οποίας η παραγωγή ολοκληρώθηκε το 1994.

[Πηγή: AutoBild]