Με αφορμή την επίσκεψή της στην Αθήνα στα πλαίσια του φετινού TEDx Athens, η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια motocross Ashley Fiolek, παραδίδει μαθήματα riding σε νεαρούς επίδοξους αναβάτες!

Μία μέρα μετά την παρουσία της στη διοργάνωση TEDx Athens, στις 24 Νοεμβρίου, όπου θα μιλήσει για τον τρόπο που η δύναμη της θέλησης σε βοηθά να ξεπεράσεις ακόμα και τα πιο δύσκολα εμπόδια, η εκ γενετής κωφή κορυφαία αθλήτρια motocross θα αποκαλύψει τα «μυστικά» της μοτοσικλέτας μέσα από χρήσιμες συμβουλές σε νεαρούς riders.

Συγκεκριμένα, νέοι/νέες ηλικίας 6 έως 16 ετών θα καταφθάσουν αυτή την Κυριακή 25/11 στο Παλιό Λατομείο Μαλτέζου στη Νέα Πεντέλη και να συμμετάσχουν δωρεάν στο workshop της Ashley Fiolek, το οποίο θα διαρκέσει από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι. Εκτός από την Αμερικανίδα πρωταθλήτρια, στο session που στόχο έχει περισσότερο να εμπνεύσει τη νέα γένια, θα παραβρίσκονται και αθλητές MX για να γνωρίσουν από κοντά το θηλυκό «αστέρι» των δύο τροχών.

Γεννημένη το 1990 στο Dearborn του Michigan, η Ashley ανακάλυψε από πολύ νωρίς την αγάπη της για τις μηχανές. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στα 17 της χρόνια, ενώ ένα χρόνο μετά είχε ήδη αποκτήσει τον πρώτο της τίτλο. Από τότε έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους μέσα σε πέντε χρόνια στο γυναικείο πρωτάθλημα motocross και δύο μεταλλεία στο ESPN’s X Games Racing Super ross.

Η ίδια εξηγεί πως τίποτα δεν την εμποδίζει να κάνει αυτό που αγαπάει και πως έχει αναπτύξει ένα δικό της τρόπο να αντιλαμβάνεται τα πράγματα γύρω της. «Μπορώ να νιώσω ό,τι αφορά τη μηχανή μου. Ακούω με τον δικό μου τρόπο… Μεγάλωσα οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο και έτσι δεν πρόκειται κάτι καινούριο για εμένα».

Η Ashley έχει περιοδεύσει τις ΗΠΑ δίνοντας ομιλίες με σκοπό να εμπνεύσουν νέους κωφούς μαθητές, στην προσπάθεια της να τους δώσει κίνητρα και να τους αποδείξει ότι μπορούν να επιτύχουν τα πάντα. Συνεισφέρει το χρόνο της στο αθλητικό γυναικείο ίδρυμα με σκοπό να βοηθάει νεαρές γυναίκες να προοδεύουν στον αθλητισμό. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές διαφημίσεις και ντοκιμαντέρ και έχει εμφανιστεί και στην εκπομπή του Conan O’Brien. Επίσης είχε και έναν ρόλο στην εκπομπή του ABC «Switched at Birth».

[Πηγή: Red Bull]