Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δεν έχει αφήσει ανέγγιχτες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη Fiat να είναι μια από εκείνες τις εταιρίες που βιώνουν περισσότερο τη κρίση λόγω μειωμένων πωλήσεων. Ο Sergio Marchionne, CEO της Fiat και της Chrysler έχει βάλει ως στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις της Fiat σε άλλες χώρες έτσι ώστε να μειώσει το έλλειμμα που δημιουργείται στην Ευρώπη.

Ο Marchionne έχει στοχεύσει στις αγορές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, εκεί όπου τα εργοστάσια δουλεύουν 100% ώστε να προλάβουν τη ζήτηση. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην στραφεί στην αγορά της Ασίας -κυρίως της Κίνας- και της Ρωσίας.

Ο Marchionne πιστεύει ότι το 2013 η Fiat μαζί με την Chrysler θα πουλήσουν λίγο πάνω από 4,3 εκατ. αυτοκίνητα (2,6 εκατ. από την Chrysler και 1,7 από την Fiat), ενώ το 2014 ο στόχος είναι να πουλήσουν 4,6 με 4,8 εκατ. αυτοκίνητα, πολύ μακριά από την πρόβλεψη των 6 εκατ. αυτοκινήτων που είχε κάνει ο Ιταλός το 2010, προ κρίσης εποχή. Πιστεύει ότι το μέλλον της Fiat είναι να πουλά μοντέλα σαν το 500 και το Panda, ενώ απώτερος στόχος του είναι το 2014 ή το 2015, να συγνωχνεύσει σε μια εταιρία την Fiat και τη Chrysler.

Στις σχετικές ειδήσεις η Fiat έδωσε ένα video στο οποίο μας παρουσιάζει τα υβριδικά της σχέδια για το μέλλον όπου ανάμεσα σε αυτά, βλέπουμε ότι θα κάνει τον δικύλινδρο 900άρι Twin-Air κινητήρα υβριδικό, αφού θα τον συνδυάσει με κάποιον ηλεκτροκινητήρα. Πόσα kW θα αποδίδει είναι ακόμη άγνωστο, αφού η Fiat θα ανακοινώσει περισσότερα γι’αυτόν στο μέλλον.

[Πηγή: Reuters, YouTube]