Η Peugeot παρουσίασε το 301 τον Σεπτέμβριο στην έκθεση του Παρισιού με τους Γάλλους να θεωρούν ότι το μοντέλο αυτό θα οδηγήσει την εταιρία τους ξανά στη κερδοφορία. Το low-cost sedan αυτοκίνητο της Peugeot βασίζεται πάνω στο 208, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Vigo της Peugeot στην Ισπανία και ήδη πωλείται στη Τουρκία ενώ αργότερα θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του Ρωσία, Ουκρανία, Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Αφρική και Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με τον David Rio, διευθυντή των διεθνών δραστηριοτήτων της Peugeot, η γαλλική εταιρία έχει μια “επιθετική πολιτική” προώθησης του 301 στις αγορές και πιστεύει ότι θα πάει καλά σε πωλήσεις αφού θα διαθέτει χαμηλή τιμή.

Σχεδιασμένο ώστε να προσελκύσει ένα ευρύ κοινό, το Peugeot 301 θα διαθέτει τα τελευταία σχεδιαστικά στοιχεία της Peugeot. Έχει μήκος 4.44 μέτρα και μεταξόνιο 2.65 μέτρων, προσφέροντας αρκετό χώρο στους πίσω επιβάτες. Ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 506 λίτρα.

Στον εξοπλισμό, μεταξύ άλλων, θα διαθέτει ESP, ABS, 4 αερόσακους, βοηθό πέδησης έκτακτης ανάγκης, καθίσματα ISOFIX, ηχοσύστημα με δυνατότητα αναπαραγωγής MP3, σύνδεση USB και Bluetooth, ασύρματο άνοιγμα του πορτμπαγκάζ, βοηθό παρκαρίσματος και άλλα πολλά.

Κάτω από το καπό του υπάρχουν 3 κινητήρες. Ο τρικύλινδρος 1.2 l VTi με 72 άλογα που φορά και το νέο 208, ο 1.6 HDi με 92 άλογα και ο 1.6 l VTi με 115 άλογα, οι οποίοι συνεργάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια.

[Πηγή: Autonews]