Ο Alonso άξιζε τον τίτλο, υποστηρίζει ο Domenicali

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso δεν κατάφερε ούτε φέτος να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο με τη Ferrari. Ο Ισπανός έκανε εξαιρετική δουλειά σχεδόν σε όλη τη σεζόν, όμως η F2012 δεν ήταν σχεδόν ποτέ το ταχύτερο μονοθέσιο, με το μεγάλο πρόβλημα να εντοπίζεται στις κατατακτήριες. Ο φετινός Πρωταθλητής είναι και πάλι ο Sebastian Vettel, όμως, σύμφωνα με τον Αγωνιστικό Διευθυντή της Ferrari, Stefano Domenicali, αυτός που άξιζε τον τίτλο είναι ο “El Nano”, αφού έδινε πάντα το 100%, ενώ ήταν και στο πλευρό της ομάδας.

Νομίζω ότι έκανε την καλύτερή του σεζόν, και το είπα αυτό πριν από τον αγώνα της Βραζιλίας. Ήταν πάντα στ’ όριο, όχι μόνο από τεχνικής πλευράς, καθώς αυτό το περιμένεις από έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή, αλλά και από τον τρόπο που δούλευε με τη ομάδα. Ήταν πάντα με την ομάδα, και αυτό είναι ένα προνόμιο. Δυστυχώς, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε χάσει δύο φορές το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθούμε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, ότι δε θα έχουμε έναν τελευταίο αγώνα σαν κι αυτόν.

Η Scuderia ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση τής βαθμολογίας των κατασκευαστών, πάνω από τη McLaren, κάτι που σημαίνει ότι θα βάλει στα ταμεία της επιπλέον $10.000.000. Ο Ιταλός πιστεύει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο Maranello το αξίζουν, γιατί δούλεψαν πολύ σκληρά, αν και δεν κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο-νικητή.

Σ’ αυτό το πρωτάθλημα, το καλύτερο μονοθέσιο ήταν της McLaren, από την αρχή, ίσως μέχρι και το τέλος. Για να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχεις το καλύτερο μονοθέσιο, την καλύτερη αξιοπιστία, την καλύτερη στρατηγική και άλλα. Και η McLaren ήρθε τρίτη. Οπότε, αυτό είναι κάτι που θα το θυμόμαστε.

Ξέρουμε ότι έχουμε μια καλή βάση σε άλλες περιοχές, και πρέπει να βελτιώσουμε το πιο αδύνατό μας σημείο. Και αυτή είναι η προσέγγιση που πρέπει να έχουμε. Όπως είπα και στα παιδιά, σε μια πολύ δύσκολη συναισθηματικά στιγμή, ας μείνουμε με ψηλά το κεφάλι, όντας περήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε, ότι έτσι είναι το άθλημα, και πονάει πολύ, επειδή η Red Bull πανηγυρίζει.

Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν, όπου ελπίζω να είμαστε διαφορετικοί, έτσι μπορούν να καταλάβουν λίγο καλύτερα τώρα την πικρή γεύση που έχουμε τώρα.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyright: FOTO STUDIO COLOMBO/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...