Μια πρωτότυπη Porsche Macan πιάστηκε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Στουγκάρδης στη Γερμανίας, η οποία φορά ελαφρύτερο καμουφλάζ σε σχέση με το πρωτότυπο που έχουμε δει παλαιότερα.

Βλέπουμε ότι στιλιστικά δανείζεται αρκετά στοιχεία από την Cayenne διαθέτοντας τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων καθώς και αεροτομή.

Θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2013 και σύμφωνα με τον Wolfgang Hatz, υπεύθυνο του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Porsche, παρότι το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο Q5, η εταιρία του το έχει τροποποιήσει αρκετά, ειδικά από πλευράς κινητήρων, κιβωτίων και ανάρτησης.

Ο Hatz δήλωσε ότι η Audi δεν πιστεύει τι έχουνε κάνει πάνω στο αυτοκίνητο και ότι η Audi δεν πρέπει να φοβάται σχετικά με τον κίνδυνο η Porsche να κλέψει πελάτες της, αφού η Macan απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό, από αυτό που απευθύνεται το Q5.

Στόχος της Porsche είναι να πουλήσει περισσότερες από 75.000 Macan μέσα στο 2013, με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από το φθινόπωρο του ίδιους έτους. Η Macan είναι το πρώτο μοντέλο της Porsche, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και με τετρακύλινδρο κινητήρα, μετά την 968 που καταργήθηκε το 1995.

Θα γίνει το πέμπτο μοντέλο της εταιρίας και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην στρατηγική της έως το 2018. Η Porsche ευελπιστεί η Macan να γίνει το ίδιο πετυχημένη όσο η Cayenne όταν αυτή βγει από το εργοστάσιο της Λειψίας στο οποίο ήδη έχουνε ξεκινήσει οι εργασίες επέκτασης του. Η Porsche έχει επενδύσει 500 εκατ. ευρώ ώστε να δημιουργηθεί μια νέα γραμμή παραγωγής αλλά και ένα βαφείο ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες τους θα φορά έναν 3.0-λίτρων V6 twin-turbo απόδοσης 375 ίππων με 540 Nm ροπής. Ο κινητήρας βασίζεται πάνω στον 3.6-λίτρων V6 που φοράνε η Cayenne και η Panamera. Εκτός από τον V6 θα υπάρχει στη γκάμα και ο τετρακύλινδρος 2.0-λιτρος TSI των 220 ίππων, ο V6 3.0-λίτρων TSI απόδοσης 304, ενώ από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ο 2.0-λιτρος TDI των 200 ίππων, ο 3.0-λιτρος V6 των 250 και 310 ίππων.

Σε ότι αφορά την υβριδική έκδοση αυτή θα φορά τον 2.0-λιτρο TSI των 211 ίππων ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 33 kW (45 ίππων) με την συνολική ιπποδύναμη να αγγίζει τα 245 άλογα με 480 Nm ροπής. Ανεξαρτήτως κινητήρων, η κίνηση θα στέλνεται σε όλους τους τροχούς είτε μέσω ενός 7-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK.

Το αυτοκίνητο θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Audi Q5, BMW X3Mercedes GLK και Range Rover Evoque. Θα διαθέτει νέα ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και θα είναι μόνιμα τετρακίνητη. Υπάρχουν οι φήμες ότι η Macan θα είναι διαθέσιμη και σε 3-πορτη έκδοση ενώ θα έχει επιθετικότερη σχεδίαση σε σχέση με αυτή του Q5. Το εσωτερικό θα ακολουθήσει την σχεδίαση των Cayenne και Panamera, τα οποία κατασκευάζονται και αυτά στο εργοστάσιο της Λειψίας.

[Πηγή: YouTube]