Η Jaguar ετοιμάζει τον entry-level sedan και ένα SUV, όλα τα μελλοντικά της μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και με τετρακίνηση

Σχετικά άρθρα

Για ακόμη μια φορά ο Adrian Hallmark, παγκόσμιος διευθυντής του τμήματος marketing της Jaguar επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει αρκετά νέα μοντέλα. Μιλώντας στο Αγγλικό Autocar, ο Hallmark δήλωσε ότι μετά τον ερχομό της F-Type, η Jaguar ετοιμάζει ένα νέο enty-level sedan αλλά και ένα SUV.

Σε ότι αφορά το νέο entry-level μοντέλο, θα τεθεί απέναντι από τα Audi A4, BMW Σειράς 3 και Mercedes C-Class και είναι πλέον η μεγαλύτερη προτεραιότητα της Jaguar. Παραδέχτηκε ότι η επιτυχία της Mercedes, της Audi και της BMW, βασίζεται κυρίως στη μεγάλη διαφοροποίηση που προσφέρουν στα μοντέλα τους, αφού αυτά είναι διαθέσιμα σε sedan, coupe και cabrio εκδόσεις, με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων.

Παράλληλα δήλωσε ότι ετοιμάζουν και ένα SUV, αφού η ζήτηση τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Ωστόσο δεν είναι στα άμεσα σχέδια τους, αφού η Land Rover, αδερφή εταιρία της Jaguar, έχει ήδη αρκετά SUV στη γκάμα της.

Δήλωσε επίσης ότι όλα τα μελλοντικά μοντέλα της, θα προσφέρονται και με σύστημα τετρακίνησης. Η αρχή έγινε με τις τετρακίνητηες XF και XJ, οι οποίες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με τον 3,0-λίτρο V6 κινητήρα. Πρόσθεσε ότι αυτή την στιγμή η Jaguar δεν μπορεί να προσφέρει συστήματα τετρακίνησης στους υπόλοιπους κινητήρες της, αφού η μετατροπή αυτών ώστε να υποστηρίζουν σύστημα τετρακίνησης θα ήταν ιδιαίτερα ακριβή και ασύμφορη για την εταιρία του. Στο μέλλον ωστόσο, όλοι οι νέοι κινητήρες της Jaguar θα μπορούν να εφοδιαστούν με το σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας.

Bertone Jaguar B99 concept

[Πηγή: Αutocar (1), (2)]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...