Ο Hamilton αποχαιρέτησε το προσωπικό της McLaren

Σχετικά άρθρα

Η μέρα που ο Lewis Hamilton θ’ αποτελέσει κι επίσημα παρελθόν από τη McLaren πλησιάζει, καθώς το συμβόλαιο του 27χρονου με τη βρετανική ομάδα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Έτσι, ο Βρετανός έπρεπε ν’ αποχαιρετίσει τους μηχανικούς τού Woking, τους οποίους γνωρίζει πολλά χρόνια, αν σκεφτούμε ότι ο “Billion Dollar Man” είναι μέλος της McLaren από το 1998, όταν υπέγραψε συμβόλαιο σε ηλικία μόλις 13 ετών.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008 είπε μπροστά στο προσωπικό που, από το 2007, δουλεύουν σκληρά, ώστε να του δίνουν κάθε χρόνο ένα μονοθέσιο που του επιτρέπει να μάχεται για νίκες:

Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ποτέ. Έχει να κάνει με το ότι μεγαλώνεις, να φεύγεις από το σπίτι σου. Γι’ αυτό κάνω το επόμενο βήμα, για να μεγαλώσω σαν οδηγός και σαν άνθρωπος.

Ο χρόνος μου στη McLaren ήταν φανταστικός. Όταν έφτασα στη Formula 1, το 2007, τώρα συνειδητοποιώ ότι ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς είχα κάνει. Ο Ron Dennis μού είχε πει: “Μην εκπλαγείς αν δεις ότι είσαι μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Fernando Alonso“, κι εγώ απλά χαμογέλασα, γιατί ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό. Αλλά, ακόμα κι έτσι, εκείνη η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη, για πολλούς λόγους.

Την επόμενη σεζόν, το 2008, σαν αποτέλεσμα όλης της σκληρής δουλειάς, κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ. Ήσασταν υπέροχοι, κι ακόμα είστε. Έλαβα τόσο μεγάλη αγάπη και στοργή απ’ αυτή την ομάδα. Και γι’ αυτό ένιωθα τη McLaren σαν το σπίτι μου. Ίσως, κάποια μέρα, να γυρίσω, αν με θέλετε.

Προσωπικά, πιστεύω ότι, κάποτε, ο Lewis θα γυρίσει στη McLaren. Φυσικά, δε γνωρίζω αν αυτό θα γίνει στα επόμενα χρόνια, δηλαδή πριν λήξει το 3ετές συμβόλαιο με τη Mercedes. Η βρετανική ομάδα κάνει πάντα πρωταθλητισμό, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στον Hamilton, διότι ο Βρετανός θέλει νίκες και πρωταθλήματα. Αυτά, βέβαια, μπορεί να έρθουν και με τους Γερμανούς, οι οποίοι, όμως, έχουν πολλή δουλειά να κάνουν, ώστε ν’ αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοθεσίων τους. Δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία για μια ενδεχόμενη αποτυχία και το 2013, αφού οι αλλαγές στην αεροσήραγγα κόστισαν τη φετινή εξέλιξη, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες προσθήκες τεχνικών.

[Πηγή: Sky Sports | Photo Copyright: Andrew Ferraro/LAT Photographic/Vodafone McLaren Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...