Alonso: Σχεδόν αδύνατο να είμαι ξανά όσο τέλειος ήμουν το 2012

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso θα μπορούσε να είναι ο φετινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά ο Ισπανός δεν το κατάφερε για μόλις 3 βαθμούς. Ο “El Nano” δεν είχε σχεδόν ποτέ το καλύτερο μονοθέσιο, όμως, μ’ εξαιρετική προσωπική απόδοση, έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο. Ο Ferni κατάφερε να πάρει 3 νίκες, ενώ ανέβηκε 13 φορές στο βάθρο, 3 περισσότερες από τον Sebastian Vettel.

Ο 31χρονος πιστεύει πως η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη της καριέρας του και τονίζει πως είναι απίθανο να την επαναλάβει στο μέλλον.

Κάποιες φορές, νομίζεις ότι έχεις κάνει καλή δουλειά· άλλες φορές, νιώθεις ότι έλειπε κάτι ή ότι πρέπει να αλλάξεις και να βελτιώσεις κάτι για την επόμενη χρονιά, αλλά, αυτή τη φορά, νομίζω ότι ήταν μια τέλεια χρονιά, και είμαι πολύ χαρούμενος με τη σεζόν μου. Νομίζω ότι θα είναι απίθανο να το ξανακάνω στην καριέρα μου.

Ο Vettel είναι άξιος Πρωταθλητής: πήρε περισσότερους βαθμούς απ’ όλους τους άλλους, και αυτό είναι ξεκάθαρο να το δούμε. Η Red Bull θα είναι το φαβορί και για του χρόνου, τελειώνοντας τη φετινή σεζόν 7 ή 8 δέκατα ταχύτερη από ‘μάς, και θα είναι δύσκολο για ‘μάς να τα καλύψουμε μέσα στον χειμώνα. Η McLaren ήταν, επίσης, ταχύτερη από ‘μάς, ενώ, προς το τέλος, ακόμα και οι Force India και Lotus ήταν μπροστά από ‘μάς.

Θα είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε τόσο άσχημα όσο το 2012: στη Χερέθ, στις πρώτες δοκιμές, ήμασταν 2,5 δευτερόλεπτα πίσω· στην Αυστραλία, ήμασταν 1,5 δευτερόλεπτο. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και ο στόχος μας είναι σαφής: να έχουμε δύο Ferraris μπροστά και το Σάββατο και την Κυριακή. Τα τελευταία χρόνια, κάποιες ομάδες το πέτυχαν αυτό, αλλά όχι εμείς· θα το προσπαθήσουμε ξανά το 2013. Δε νομίζω ότι το γεγονός ότι έχει κλείσει προσωρινά η αεροδυναμική σήραγγα στο Maranello, θα είναι ένα μειονέκτημα: θα χρησιμοποιήσουμε άλλες αεροδυναμικές σήραγγες, και, πράγματι, το έχουμε κάνει και τους τελευταίους μήνες.

Ο Alonso μπορεί να κερδίσει και χωρίς το ταχύτερο μονοθέσιο, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά ανταγωνιστικό, για να μπορέσει, με το να το “στραγγίξει” να παλεύει για νίκες. Αυτό, σχεδόν σε όλους τους φετινούς αγώνες, δεν έγινε, και οι τεχνικοί στο Maranello θα πρέπει να το διορθώσουν, για να μπορέσει ο Ferni να κατακτήσει, επιτέλους, τον τίτλο με τα κόκκινα.Ωστόσο, ο τεράστιος ανταγωνισμός που υπάρχει, κάνει τη δουλειά τους ακόμα πιο δύσκολη, συνεπώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.


[Πηγή: Scuderia Ferrari | Photo Copyright: FOTO STUDIO COLOMBO/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...