gm psa

H General Motors και η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν συμφωνία μέσω της οποίας θα δημιουργήσουν από κοινού τρεις νέες πλατφόρμες.

Η πρώτη θα υποστηρίζει MPV οχήματα της Opel και της Vauxhall της C-segment κατηγορίας καθώς και crossover οχήματα της Peugeot της ίδιας κατηγορίας.

Η δεύτερη πλατφόρμα θα υποστηρίζει MPV οχήματα της B-segment κατηγορίας και των δύο εταιριών, ενώ η τρίτη είναι μια B-segment πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευαστούν αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές CO2.

Τα πρώτα αυτοκίνητα που θα φοράνε τις νέες πλατφόρμες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2016 με την GM να υπόσχεται ότι τα μοντέλα αυτά θα είναι εξαιρετικά διαφοροποιημένα σε κάθε εταιρία, έτσι ώστε να συνάδουν πλήρως με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά των εμπορικών σημάτων τους.

Παράλληλα οι δύο εταιρίες θα δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα οργάνωσης της αγοράς και κοινής ανάπτυξης ισχυρών βενζινοκινητήρων που θα βασίζονται πάνω στον EB κινητήρα της PSA.

[Πηγή: General Motors]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η Παγκόσμια Στρατηγική Συμμαχία μεταξύ PSA Peugeot Citroën και General Motors εξελίσσεται

  • Υπογραφή σημαντικών συμφωνιών Ανάπτυξης Προϊόντων και Προμηθειών
  • Επέκταση φάσματος δραστηριοτήτων με την προσθήκη συστημάτων κινητήρων
  • Ενίσχυση επιχειρηματικών δεσμών και εδραίωση της Συμμαχίας

PSA Peugeot Citroen (PSA) και η General Motors (GM) επιβεβαίωσαν την υπογραφή σημαντικών συμμαχιών στο πλαίσια εκτέλεσης της Παγκόσμιας Στρατηγικής Συμμαχίας τους. Συνεπείς με τους όρους της Αρχικής Συμφωνίας που υπογράφηκε στις 29 Φεβρουαρίου, 2012, οι εταίροι της Συμμαχίας υπέγραψαν οριστικές συμφωνίες σχετικές με τρία από τα αρχικά projects που αφορούν οχήματα και την κοινοπραξία προμηθειών.

Τρία Project Εξέλιξης Κοινών Πλατφορμών Οχημάτων
Τα πρώτα κοινά αυτοκινητιστικά project περιλαμβάνουν την εξέλιξη πλατφόρμας/αρχιτεκτονικής στις παρακάτω κατηγορίες:

  1. Κοινό πρόγραμμα για ένα μοντέλο C-MPV[1]της Opel/Vauxhall και ένα C-CUV[2]της Peugeot
  2. Ένα κοινό πρόγραμμα MPV[3]κατηγορίας B και για τα δύο Group
  3. Την από κοινού ανάπτυξη μιας αναβαθμισμένης πλατφόρμας Β χαμηλών εκπομπών CO2 στην οποία θα βασιστούν μοντέλα Opel/Vauxhall και PSA επόμενης γενιάς για την Ευρώπη και άλλες περιοχές.

Πρόσθετα κοινά project οχημάτων που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη Συμμαχία είναι υπό διερεύνηση και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Τα πρώτα οχήματα που θα προκύψουν από τη συνεργασία πρόκειται να λανσαριστούν το 2016. Τα μοντέλα Opel/Vauxhall, Peugeot και Citroen θα είναι διαφοροποιημένα και βασισμένα στα στοιχεία ταυτότητας κάθε μάρκας.

Δημιουργία Κοινοπραξίας προμηθειών

Οι εταίροι της Συμμαχίας υπέγραψαν οριστική συμφωνία για τη δημιουργία οργανισμού κοινοπραξίας προμηθειών στην Ευρώπη. Ο νέος οργανισμός θα ωφελείται από τις οικονομίες κλίμακας (συνδυασμένες αγορές και για τις δύο μάρκες) για την υλοποίηση συνεργειών προμηθειών. Αυτό υπόκειται σε αντι-μονοπωλιακές εγκρίσεις.

Πολυχρηστικό κατηγορίας C
2 Crossover utility vehicle κατηγορίας C
3 Πολυχρηστικό όχημα

Περαιτέρω παγκόσμιες πρωτοβουλίες

Ορμώμενοι από την επιτυχία της συνεργασίας τους, οι εταίροι ανακοινώνουν επίσης την πρόθεσή τους για νέες πρόσθετες παγκόσμιες πρωτοβουλίες με σκοπό τη διεύρυνση του φάσματος της Συμμαχίας και την αξιοποίηση μελλοντικών ευκαιριών:

  • Από κοινού ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αποδοτικών μικρών κινητήρων αερίου υψηλών επιδόσεων, προερχόμενων από το παγκόσμιο πρόγραμμα μικρών βενζινοκινητήρων της PSA (κινητήρας EB),
  • Διερεύνηση προϊοντικών και βιομηχανικών πρωτοβουλιών στη Λατινική Αμερική ή άλλες αναπτυσσόμενες αγορές.
Σχετικά με τη General Motors
Η General Motors Co. (GM) και οι εταίροι της παράγουν οχήματα σε 30 χώρες, ενώ η εταιρία κατέχει κορυφαίες θέσεις στις παγκοσμίως μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αυτοκινητιστικές αγορές.  Η GM περιλαμβάνει τις μάρκες Chevrolet και Cadillac, καθώς και Baojun, Buick, GMC, Holden, Isuzu,Jiefang, Opel, Vauxhall και Wuling. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρία και τις θυγατρικές της, όπως η OnStar, Νο1 παγκοσμίως στις υπηρεσίες ασφάλειας, προστασίας και πληροφορικής, υπάρχουν στο http://www.gm.com.

Σχετικά με τη PSA Peugeot Citroën
Με τις δύο παγκοσμίου φήμης μάρκες της, Peugeot και Citroën, η PSA Peugeot Citroën πούλησε 3,5 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο το 2011, από τα οποία το 42% εκτός Ευρώπης. Ο δεύτερος σε μέγεθος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, είχε κύκλο εργασιών 59,9 δις Ευρώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η PSA Peugeot Citroën έχει δραστηριότητες πωλήσεων σε 160 χώρες. Το 2011, κατένειμε πάνω από 2 δις Ευρώ στον τομέα έρευνας & εξέλιξης, κυρίως στο χώρο των νέων τεχνολογιών συστημάτων κίνησης αυτοκινήτων. Η PSA Peugeot Citroën έχει επίσης εμπλοκή σε χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες (Banque PSA Finance), logistics (GEFCO) και αυτοκινητιστικό εξοπλισμό (Faurecia). Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο www.psa-peugeot-citroen.com
[/learn_more]