Επιβεβαβαίωση για το BMW i3 με range-extended κινητήρα

Σχετικά άρθρα

bmw i3 range extending

Μετά τις spy φωτογραφίες στις οποίες βλέπαμε ένα BMW i3 να γεμίζει βενζίνη σε ένα πρατήριο, ο Herbert Diess, στέλεχος της BMW σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη έκδοση.

Το i3 REx θα φορά έναν μικρό κινητήρα βενζίνης, προερχόμενο από μοτοσυκλέτα της BMW. Πιθανότατα, αυτός ο κινητήρας θα είναι ο 652 κ.εκ. της GS απόδοσης 48 ίππων ο οποίος θα φορτίζει την μπαταρία ώστε να επεκτείνει την αυτονομία του i3 στα 402 χλμ, σε σχέση με τα 160 χλμ της αμιγούς ηλεκτρικής έκδοσης.

Ο ηλεκτροκινητήρας του τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 125 kW (170 άλογα) με 250 Nm ροπής. Θα φορά ένα μονοτάχυτο κιβώτιο με τα τα 0-60 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει γύρω στα 8 δευτ.

Ο Diess δήλωσε αρχικά ότι η έκδοση με τον  range-extended κινητήρα αρχικά θα αντιστοιχεί στο 50% των πωλήσεων του i3, αλλά αργότερα θα σταθεροποιηθεί στο 20%, αφού πιστεύει ότι αρχικά οι καταναλωτές θα πιστεύουν ότι 160 χλμ αυτονομίας είναι λίγα, αλλά αργότερα θα συνειδητοποιήσουν ότι τελικά δεν είναι.

[Πηγή: Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...