Απεργούν 200 εργαζόμενοι στο Aulnay και σταμάτησε η παραγωγή του εργοστασίου του PSA Group

Σχετικά άρθρα

psa-200-aulnay-workers-protest-and-disrupt-production-54513_1

Με την αγορά της Ευρώπης να βρίσκεται σε εκτεταμένη ένταση λόγω των αναγγελιών για κλείσιμο εργοστασίων αλλά και να κλείνει με πωλήσεις επιπέδου  1995 άλλο ένα κρούσμα έρχεται να προστεθεί στο παζλ.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου του PSA Group στη Σλοβακία και τώρα 200 εργαζόμενοι από το εργοστάσιο στη γαλλική περιοχή Aulnay, απεργούν και έχουν προγραμματίσει το κλείσιμο του εργοστασίου με αποτέλεσμα να σταματήσει και η παραγωγή των οχημάτων.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από τις προγραμματισμένες απολύσεις 8000 ατόμων που σχεδιάζει να κάνει το το γαλλικό εργοστάσιο για εξοικονόμηση πόρων.

Οι εργαζόμενοι ανήκουν στο σωμάτιο CGT και σταμάτησαν τη παραγωγή, με τους υπόλοιπους συναδέρφους του να “εγκλωβίζονται” μέσα στο εργοστάσιο. Οι απεργοί απαιτούν νέες δουλειές με μόνιμα συμβόλαιο και έξοδο στη σύνταξη στα 55 χρόνια.

Εκπρόσωπος του PSA Group δήλωσε:

Είναι ένας πολύ, πολύ μικρός αριθμός ατόμων. Οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν στις θέσεις του, ακόμα και αν κάποιοι απεργούν. Αυτοί που είναι σε απεργία και είναι αντίθετοι με το κλείσιμο του εργοστασίου, είναι στη πραγματικότητα η μειοψηφία που θέλει να ελέγχει το εργοστάσιο, και έτσι προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε οι υπόλοιποι να εργαστούν ασφαλέστατα.

[Πηγή: Just-auto]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...