Μόλις προχθές διαβάσαμε ότι η Eυρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε κρίση και με δηλώσεις του CEO της PSA Peugeot Citroen, Philippe Varin, ο οποίος βλέπει συρρίκνωση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου κατά 8% φέτος αλλά και χθες ότι η Ευρώπη “καταστρέφει” τις αυτοκινητοβιομηχανίες και σήμερα βλέπουμε ότι ο γαλλικός όμιλος PSA επικαλούμενος την μειούμενη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και κατ’επέκταση τη ζήτηση, θα διακόψει για 21 ημέρες την παραγωγή του εργοστάσιου της στην πόλη Trnava στη δυτική Σλοβακία. Από τη γραμμή παραγωγής εξέρχονται τα Peugeot 208 και Citroen C3 Picasso.

Το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2012, και η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί την δεύτερη φορά μέσα στο 2012, καθώς είχε επαναληφθεί για 12 μέρες στις αρχές του χρόνου για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η παραπάνω ανακοίνωση του ομίλου, συνοδεύεται με την επιβεβαίωση ότι δεν προβλέπονται περικοπές θέσεων εργασίας στη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική ετήσια παραγωγή το περασμένο έτος ανήλθε σε 117.000 μονάδες όταν έχει ετήσια δυναμικότητα 300.000 μονάδες.

[Πηγή: PSA Group]