Ξεχασμένο πρωτότυπο: Sbarro Monster G Concept από την Γενεύη του 1987

Σχετικά άρθρα

Sbarro-MonsterG-03

Έτσι όπως το βλέπω δεν ξέρω αν είναι για την Γη ή για κάποιον άλλο πλανήτη πάντως ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια που μπορούν να σταματήσουν το Sbarro Monster G!

Το Monster G παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 1987, μία εποχή που ο καθένας που είχε τα κεφάλαια και την όρεξη, δοκίμαζε οτιδήποτε του κατέβαινε στο κεφάλι. Έχουμε και λέμε: Το chassis προέρχεται από Range Rover, το αμάξωμα είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από kevlar (μιλάμε για το 1987 έτσι;) και κάτω από το καπό κρύβεται ένας V8, 6.3 λίτρων της Mercedes με απόδοση περί τα 350 άλογα με τις εξατμίσεις να ξεπροβάλλουν απειλητικά μερικά εκατοστά από το παρμπρίζ. Φυσικά η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Αυτά είναι τα φυσιολογικά.

Πάμε στα παράλογα! Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες διαθέτει roll cage που για εμφανισιακούς λόγους παραμένει «γυμνό» ενώ οι πόρτες δεν υπάρχουν ούτε καν στον προαιρετικό εξοπλισμό. Μιας που μιλάμε για εξοπλισμό, αξίζει να αναφέρουμε πως διέθετε ως standard γεννήτρια στο πίσω μέρος και ένα minibike!

Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση τόσο οπτικά όσο και στον παράγοντα wow είναι το γεγονός πως οι τροχοί που βλέπετε προέρχονται από κάποιο Boeing 747! Δεν κάνω πλάκα. Μετρούν 20 ίντσες σε διάμετρο, 14 ίντσες σε πλάτος και χρειάστηκε ειδική παραγγελία στην Goodyear καθώς δεν βγαίνουν ελαστικά σε τέτοιες τερατώδεις διαστάσεις. Χάρη στους υπερμεγέθεις τροχούς, το Monster G μετράει 2,3 μέτρα στο ύψος. Ύστερα από όλα αυτά που σας είπα, καταλαβαίνετε πως η διακριτικότητα δεν είναι ένα από τα δυνατά του σημεία…

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση στο internet για να βρείτε μεταχειρισμένα Sbarro Monster G, οφείλω να σας ενημερώσω πως δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή. Δεν προοριζόταν για κάτι τέτοιο άλλωστε. Ήταν μάλλον φάση «ας κάνω ότι πιο extreme μου έρθει στο μυαλό, ας το πάω στην Γενεύη και μετά κάνω κάτι άλλο». Τρέλα!

[Πηγή: Theamazoeffect]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...