O Robert Kubica θα έχει πλήρη συμμετοχή στη κατηγορία WRC2, θα τρέξει στο Ακρόπολις

Σχετικά άρθρα

KUBICA_4R2

O Robert Kubica ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στη κατηγορία WRC2, οδηγώντας ένα Citroen DS3 RRC (Regional Rally Car).

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 επέλεξε τελικά το χώμα αντί για πίστα για την επιστροφή του σε κανονικό ανταγωνισμό, σε συνέχεια των περσινών του σποραδικών αγώνων. Ο Πολωνός θα τρέξει σε εφτά αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ξεκινώντας από το Rally Καναρίων Νήσων που διεξάγεται από τις 21 μέχρι 23 Μαρτίου, πριν ακολουθήσει το πρόγραμμα του WRC2 που ξεκινάει με το Rally Πορτογαλίας στις 11 με 14 Απριλίου.

2013-Citroen-DS3-RRC-2

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Ζύγισα τις διάφορες επιλογές μου, προτού αποφασίσω αυτό το πρόγραμμα. Ήμουν σε επαφή με τη Citroen και οι δύο θέλαμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που θα επιστρέψω σε υψηλό επίπεδο και παίρνοντας μέρος στο Ράλι των Καναρίων Νήσων θα είναι ενδιαφέρουσα πρόκληση για μένα. Δε μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω, αλλά δεν έχω θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο. Έχω πολλά ακόμα να μάθω και να βελτιώσω και χρειάζομαι να γράψω χιλιόμετρα ειδικών γι’αυτό.

Από την άλλη πλευρά ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroen Racing, Yves Matton, πιστεύει ότι το DS3 RRC προσφέρεται ως ιδανικό ξεκίνημα για την αγωνιστική καριέρα του Kubica, δηλώνοντας:

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έχουμε τον Robert για οδηγό μας το 2013. Με βοήθεια των συνεργατών μας, είμαστε στη διαδικασία να τον βάλουμε σε ένα πρόγραμμα που θα του δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθεί, με ένα αυτοκίνητο που προσφέρει παρόμοιο χειρισμό με ένα αυτοκίνητο WRC.

Τα χαρούμενα νέα για εμάς τους Έλληνες συνεχίζονται στο ότι θα τρέξει και στο δικό μας Ράλι Ακρόπολις που θα διεξαχθεί 31 Μαΐου με 2 Ιουνίου.

[Πηγή: Autosport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...