Ο Hamilton μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, λέει ο Stewart

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Πριν από την έναρξη της σεζόν, ελάχιστοι θα πίστευαν ότι η Mercedes θα είχε την ανταγωνιστικότητα που έδειξε στη Μαλαισία. Η W04 ήταν το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο στη Sepang, με τον Lewis Hamilton να παίρνει το πρώτο βάθρο της χρονιάς για τους Γερμανούς, ενώ τερμάτισε στην 3η θέση στην Αυστραλία, και σε συνδυασμό με την 4η θέση τού Nico Rosberg στον δεύτερο αγώνα, η Mercedes είναι μόλις 3 βαθμούς πίσω από τις Lotus και Ferrari που έχουν 40 βαθμούς.

Ο Sir Jackie Stewart, πρώην 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πιστεύει ότι ο Hamilton και η Mercedes μπορούν να παλέψουν για το πρωτάθλημα, αλλά η βελτίωση των μονοθεσίων θα παίξει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό.

Ναι, μπορούν να κερδίσουν αγώνες. Ο Lewis θα κάνει ό,τι μπορεί με το μονοθέσιο που έχει. Μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο, αλλά θα πρέπει να συνεχίζουν να συμβαδίζουν με τις Red Bull και Ferrari στην ανάπτυξη.

Ο Stewart αναφέρθηκε, φυσικά, και στην εντολή που έδωσε ο Ross Brawn στον Rosberg να μην προσπεράσει τον Hamilton, λέγοντας πως θα μπορούσε να είχε παλέψει και με τις Red Bulls αν τον είχαν αφήσει να προσπεράσει.

Αν η Mercedes είχε αφήσει τον Rosberg να περάσει τον Hamilton στη Μαλαισία, δεν είναι απίθανο να τον βλέπαμε να έπιανε τις Red Bulls. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Lewis έχει το πάνω χέρι, λόγω του ότι είναι πιο επιτυχημένος· έχει περισσότερες νίκες κι ένα πρωτάθλημα. Επίσης, ξεκίνησε καλά τη σεζόν. Ο Nico έχει κερδίσει έναν αγώνα, αλλά έχει πολλά να κάνει.

Η Mercedes έχει έναν πολύ ακριβό οδηγό και θέλουν είναι ανταγωνιστικοί. Έχουν ανθρώπους που ο Lewis αισθάνεται ότι είναι καλοί για την ομάδα: ο Paddy Lowe έρχεται από τη McLaren, και είμαι σίγουρος πως ένα μέρος οφείλεται στο ότι είναι ο Lewis εκεί.

Ο Nico είναι ένας ικανός και ταλαντούχος οδηγός και μπορεί να γίνει καλύτερος, αλλά θα πρέπει να μάθει από τη Μαλαισία ότι δεν πρέπει να τα παρατάς και ότι πρέπει να πάρεις πρωτοβουλία Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θ’ απαντήσει.

Επιπλέον, ο 73χρονος είπε ότι η γερμανική ομάδα δε θα έχει εύκολη δουλειά απέναντι στις Red Bull, Ferrari και Lotus, οι οποίες ανεβάζουν τον ανταγωνισμό, ενώ και η McLaren αναμένεται να βελτιωθεί μέσα στη σεζόν και να διεκδικεί υψηλότερες θέσεις.

[Πηγή: BBC Sport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα