Brawn: Δε μ’ αρέσει να δίνω εντολές στους οδηγούς!

Σχετικά άρθρα

Mercedes AMG

Μετά από τον αγώνα στη Μαλαισία, δεν υπάρχει ούτε ένας οπαδός που να μην πιστεύει ότι ο Lewis Hamilton είναι ξεκάθαρα ο νούμερο 1 οδηγός της ομάδας. Ο Nico Rosberg ήταν κατά πολύ ταχύτερος στους τελευταίους γύρους, με τον Hamilton να κάνει πολύ μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων, και ο Rosberg θα μπορούσε να προσπεράσει πολύ εύκολα και χωρίς κανέναν κίνδυνο, αλλά ο Ross Brawn είχε αντίθετη γνώμη, αφού δεν τον άφησε να προσπεράσει, λέγοντας πως ο ρυθμός τού Lewis έχει καθοριστεί από την ομάδα, κάτι που δεν έχει φυσικά καμία σχέση με το αγωνιστικό πνεύμα της Formula 1.

Τώρα, ο Πρόεδρος της Mercedes AMG υπογραμμίζει πως και οι δύο οδηγοί έχουν ίση μεταχείριση, παρά τα όσα είδαμε στη Sepang, με τον Rosberg να παρακαλεί να περάσει και τον Brawn να του λέει “να το θυμάσαι αυτό”!

Φυσικά, ο Lewis θέλει ν’ αγωνίζεται. Στις διαπραγματεύσεις που είχαμε, ποτέ δεν ανέφερε το θέμα τού νούμερο ένα ή νούμερο δύο οδηγού. Το μόνο που θέλει είναι ισότητα θέλει τον ίδιο εξοπλισμό και τις ίδια ευκαιρία, και είναι σπουδαίο που έχει αυτοπεποίθηση και δε θέλει να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση. Απλά, θέλει ίση μεταχείριση, και νομίζω ότι αισθάνθηκε λίγο άβολα μ’ εκείνη την κατάσταση.

Ο Βρετανός συνεχίζει να προκαλεί, αφού λέει πως δε θέλει να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, αλλά έπρεπε να το κάνει στη Μαλαισία, διότι θα ήταν γελοίο αν δεν τερμάτιζαν τα μονοθέσια από καύσιμα, αλλά αυτό θα συνέβαινε μόνο στην περίπτωση του Hamilton, αφού ο Rosberg είχε καύσιμα για να πιέσει και να περάσει με μεγάλη ευκολία τον team-mate του.

Δε μ’ αρέσει να πρέπει να παίρνω τέτοιες αποφάσεις, αλλά, από τεχνική πλευρά, θα έμοιαζε πολύ ανόητο να έμεναν και τα δύο μονοθέσια από καύσιμα. Νομίζω ότι δεν είχε εκτιμηθεί πλήρως η κατάσταση όταν βάζαμε καύσιμα στα μονοθέσια. Δεν ήμασταν άνετα με κανένα από το μονοθέσιο, και θα μπορούσα να είχα δει ένα σενάριο που και οι δύο οδηγοί θα μάχονταν ο ένας εναντίον τού άλλου, και είναι δύσκολο να κάνει διαχείριση καυσίμου όταν μάχεσαι με τον team-mate σου.

Δε μου άρεσε που έδωσα αυτές τις εντολές στη Μαλαισία, δεν είναι στην αθλητική μου φύση, και η ομάδα έχει δείξει ότι αφήνει τους οδηγούς να μάχονται μεταξύ τους· στο παρελθόν το κάναμε αρκετά συχνά αυτό.

Τέλος, ο 58χρονος είπε πως οι μέτοχοι της ομάδας Toto Wolff (30%) και Niki Lauda (10%) δεν συμφώνησαν πολύ με την απόφασή του να δώσει εντολές, αλλά λέει πως ήταν ο μόνος που είχε όλες τις πληροφορίες για τα μονοθέσια, ενώ είναι γνωστό ότι ο Lauda δε συμφωνεί.

Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση από το pitwall για το τι έπρεπε να κάνουμε. Τώρα, ο Niki και ο Toto ίσως να μην συμφωνούν μ’ αυτό, αλλά είχα όλες τις πληροφορίες και όλα τα γεγονότα. Είχα όλες τις πληροφορίες για να πάρω την απόφαση και αυτοί δεν τα είχαν, και νομίζω πως αναγνώρισαν ότι ήταν η σωστή απόφαση.

Πρέπει να παίρνω εγώ τις αποφάσεις και είμαι αρκετά χαρούμενος να τους δικαιολογώ και θα πάρω την ευθύνη αν πάρω μια απόφαση που είναι λανθασμένη. Αλλά, κάποιος πρέπει να παίρνει αυτές τις αποφάσεις: δεν μπορεί να παίρνονται αυτές οι αποφάσεις από πολλούς, γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Δεν θα είναι σωστές όλες οι αποφάσεις μου· αν μπορέσω να είμαι σωστός κατά 70% ή 80%, θα είναι καλό.

Όσο και να προσπαθήσει ο Brawn, δεν μπορεί να μας πείσει· τουλάχιστον εμένα…

[Πηγή: Sky Sports F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr