Αποκλειστική συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Λιώκη, σχεδιαστή της Alfa Romeo Gloria Concept [w/video]

Σχετικά άρθρα

Alexandros Liokis

Ο Αλέξανδρος Λιώκης, πλέον πολλές συστάσεις δε χρειάζεται, καθώς έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μετά την Alfa Romeo Gloria Concept, το εκπληκτικό του δημιούργημα που αποτέλεσε την πτυχιακή εργασία του μεταπτυχιακού του στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Σχεδιασμού του Τορίνο (IED) που σπούδαζε και το επέλεξε η Alfa Romeo για να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης το περασμένο μήνα.

IMG_41766

Ο Αλέξανδρος, ένα παιδί ακόμα 25 χρονών, απίστευτα φιλικός και πρόθυμος να μιλήσει για οτιδήποτε. Είναι αναγνώστης μας πολύ καιρό και παλιότερα μας έχει στείλει μια σειρά φωτογραφιών (1)(2), (3) από διάφορα events που είχε παραστεί.

Πρώτη προσωπική επαφή είχαμε στη Γενεύη και στον απόηχο των διθυραμβικών κριτικών του παγκόσμιου Τύπου, προσπαθήσαμε να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή του αλλά και το αυτοκίνητο, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό (λόγω τεχνικών προβλημάτων) και τελικά με το τέλος της έκθεσης γύρισε Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές και δε χάσαμε την ευκαιρία, μιας και εδώ και μια εβδομάδα ανήκει και επίσημα στο σχεδιαστικό τμήμα της Ιταλικής εταιρίας που συστεγάζεται με τη Maserati.

P2261333

Να θυμίσω λίγα πράγματα για τη Gloria, η οποία αντιπροσωπεύει το Ιταλικό πνεύμα και τη σπορτίφ ψυχή της εταιρίας και θέλει να έχει ιδιαίτερη απήχηση στην Αμερικάνικη και Ασιατική αγορά. Έχει κομψή σχεδίαση με προεξέχουσα μάσκα, ένα μακρύ καπό και λεπτά φώτα LED. Το αμάξωμα διαθέτει πολλές καμπύλες, η οροφή του είναι βαμμένη ασημί για να κάνει αντίθεση και πατάει πάνω σε ζάντες της OZ Racing διαστάσεων 20 ιντσών. Συνολικά, οι διαστάσεις του είναι 4,7 μέτρα μήκος, 1,92 μέτρα πλάτος και 1,32 μέτρα ύψος, με το μεταξόνιο του να ανέρχεται στα 2,9 μέτρα.

rear-sketch-press

Δε θα πω τίποτα περισσότερο, καθώς όπως θα καταλάβεις από τα video είναι ένας πολύ ομιλητικός λάτρης των αυτοκινήτων αλλά κυρίως πολύ καλό παιδί και θα μπορούσα να γράφω χιλιάδες λέξεις για τον εκπληκτικό χαρακτήρα του. Σε αφήνω να τον απολαύσεις στη συνέντευξη που μας έδωσε μέσα από την λατρεμένη-πλήρως ανακατασκευασμένη Citroen DS21 του.

* Τα video έχουν ένα θεματάκι με τον ήχο, αφού ξεχάσαμε να πάρουμε το εξωτερικό μικρόφωνο της GoPro. Δυναμώστε λίγο παραπάνω τα ηχεία σας. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Ο Αλέξανδρος Λιώκης και η δική του Citroen DS21

Alfa Romeo Gloria Concept – Έκθεση Γενεύης 2013

Alfa Romeo Gloria Concept backstage

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα